NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
PC-urile moderne au devenit tot mai mici și mai puternice, cu fiecare an care trece. Până acum nimeni nu a crezut că ar putea fi posibil să încorporezi un calculator complet doar într-un mouse, dar de acum totul devine o realitate și chiar este destul de puternic, putând rula chiar un sistem de operare ca Ubuntu.
Așa a apărut Mouse-Box, un computer ascuns în carcasa unui mouse obișnuit. Mouse-Box-ul poate fi folosit și ca un mouse normal atunci când este conectat la alte computere, deci putem vorbi de un dispozitv 2-in-1.
Așa a apărut Mouse-Box, un computer ascuns în carcasa unui mouse obișnuit. Mouse-Box-ul poate fi folosit și ca un mouse normal atunci când este conectat la alte computere, deci putem vorbi de un dispozitv 2-in-1.
În interiorul Mouse-Box-ului se găseşte hardware-ul care transformă acest mouse într-un computer. Vorbim despre un procesor Quad-Core la 1,4 GHz pe arhitectură ARM Cortex, un modul wireless 802.11 b/g/n pentru conectare la reţea, 128 GB spaţiu de stocare flash, cât şi accelerometru, giroscop, două port-uri USB 3.0, un port micro-HDMI care face conexiunea la display şi opţiunea de a folosi o baterie pentru momentele în care nu eşti la birou.
Alimentarea se face printr-un mousepad cu suprafaţă inductivă. Tot ce ai nevoie în momentul în care vrei să foloseşti Mouse-Box este de o tastatură şi un display cu port HDMI. Mouse-Box-ul nu este deocamdată un proiect finalizat, dar atunci când va fi disponibil pentru publicul larg, probabil că prețul lui nu va depăși 50 de dolari bucata.
Dispozitivul în sine, realizat de Przemysław Strzelczyk, un inginer de software la Nokia Networks, este promovat rulând Ubuntu, așa cum puteți observa și în videoclipul de mai jos: