Mouse-Box, un calculator într-un mouse

PC-urile moderne au devenit tot mai mici și mai puternice, cu fiecare an care trece. Până acum nimeni nu a crezut că ar putea fi posibil să încorporezi un calculator complet doar într-un mouse, dar de acum totul devine o realitate și chiar este destul de puternic, putând rula chiar un sistem de operare ca Ubuntu.


Așa a apărut Mouse-Box, un computer ascuns în carcasa unui mouse obișnuit. Mouse-Box-ul poate fi folosit și ca un mouse normal atunci când este conectat la alte computere, deci putem vorbi de un dispozitv 2-in-1.

În interiorul Mouse-Box-ului se găseşte hardware-ul care transformă acest mouse într-un computer. Vorbim despre un procesor Quad-Core la 1,4 GHz pe arhitectură ARM Cortex, un modul wireless 802.11 b/g/n pentru conectare la reţea, 128 GB spaţiu de stocare flash, cât şi accelerometru, giroscop, două port-uri USB 3.0, un port micro-HDMI care face conexiunea la display şi opţiunea de a folosi o baterie pentru momentele în care nu eşti la birou.
Alimentarea se face printr-un mousepad cu suprafaţă inductivă. Tot ce ai nevoie în momentul în care vrei să foloseşti Mouse-Box este de o tastatură şi un display cu port HDMI. Mouse-Box-ul nu este deocamdată un proiect finalizat, dar atunci când va fi disponibil pentru publicul larg, probabil că prețul lui nu va depăși 50 de dolari bucata.

Dispozitivul în sine, realizat de Przemysław Strzelczyk, un inginer de software la Nokia Networks, este promovat rulând Ubuntu, așa cum puteți observa și în videoclipul de mai jos:Continuă lectura

AnteriorUrmător

4 comentarii la „Mouse-Box, un calculator într-un mouse

  1. Nu,am vazut ca cei de la CompuLab au scos un mini PC

    CompuLab prezinta un nou mini-PC in colaborare cu Linux Mint – MintBox Mini

    de Redactia Hit | 19 ianuarie 2015 -cU LINUX MINT,si daca,in viitor am posibilitatea sa-l cumpar,si sa schim OS-ul ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.