NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Atunci când vine vorba de motoare de căutare importante, majoritatea se gândesc la Google, Bing sau Yahoo, dar ele pot urmări istoricul dvs. de căutare și pot construi profile despre tine, servind rezultate diferite bazate pe istoricul de căutare. Încearcă unul dintre motoarele de căutare alternative de mai jos, dacă te-ai săturat să tot fii urmărit.
Știm că motorul de căutare Google criptează traficul de căutare atunci când sunteți logat, prevenind numai interceptările de către o terță persoană din rețea – dar nu împiedică Google să te urmărească.
2. Brave Search – Brave, dezvoltatorul browser-ului web cu același nume, a lansat un motor de căutare ce pune accent pe protejarea intimității utilizatorilor. Disponibil în varintă Beta, Brave Search asigură utilizatorii că datele lor personale nu vor fi folosite pentru targetarea cu reclame, întrucât compania folosește un index propriu care îi conferă independență față de Google.
3. Startpage – Fondat de David Bodnick în 1998, motorul de căutare Ixquick’s Startpage oferă rezultate date de Google, le preia și ți le trimite, dar nu folosește cookie-uri, șterge imediat adresele IP și nu păstrează lista căutărilor pe care le faci.
4. WolframAlpha – Dezvoltat de Wolfram Research, WolframAlpha este un motor de căutare computațional. Acest serviciu online oferă răspunsuri la întrebări factuale și nu o listă de link-uri așa cum oferă motoarele de căutare obișnuite. Răspunsurile oferite de Wolfram Alpha constau nu în linkuri, ci în grafice, diagrame, tabele și cifre; acesta nu va oferi doar răspunsul exact, ci va prezenta o pagină ordonată cu informații suplimentare din surse verificate. Acest motor de căutare bazat pe modele matematice si algoritmi ar putea fi ideal într-un web semantic.
5. Qwant – Qwant este un motor de căutare web francez, lansat în iulie 2013 și operat de la Paris. Este unul dintre puținele motoare de căutare din UE cu propriul motor de indexare.
6. Lukol – Traficul de pe Lukol este trecut printr-un server proxy pentru a nu se afla locația voastră exactă și orice alte detalii despre activitatea online. Lukol este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune motoare de căutare private care protejează utilizatorii de autorii fraudelor on – line.
Recomand și: Swisscows, searX, Peekier, MetaGer, Ecosia (un motor de căutare cu sediul în Berlin, Germania, care donează 80% sau chiar mai mult din profiturile sale organizațiilor nonprofit care se concentrează pe reîmpădurire).
Pentru copii