Mobile Security Report 2020: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives)

AV-Comparatives a publicat un test complex realizat pe un număr de 9 aplicaţii Antivirus pentru Android, disponibile la data testării pe Google Play Store.

Produse testate: 
  • Avast Mobile Security & Antivirus 6.29
  • AVG Anti-Virus 6.27
  • Avira Antivirus Security 6.6
  • Bitdefender Mobile Security 3.3
  • G DATA Mobile Security 26.6
  • Google Play Protect 20.1
  • Kaspersky Internet Security 11.48
  • Securion OnAv 1.0
  • Trend Micro Mobile Security 11.5
Primul test a constat în evaluarea impactului asupra duratei de viaţă a bateriei. Pentru realizarea acestui test s-a măsurat consumul bateriei la deschiderea unor documente salvate pe dispozitiv, vizualizarea unor fotografii, vizionarea unor clipuri pe YouTube, vizionarea unor filmulețe stocate pe dispozitiv, trimiterea și primirea unor e-mailuri, deschiderea unor site-uri web și desfășurarea unor convorbiri telefonice timp de 30 de minute. La acest test, aproape toate aplicaţiile testate au consumat mai puţin de 3% din baterie, ceea ce este foarte bine (doar G DATA a înregistrat un consum ceva mai ridicat al bateriei). 

 

Ultimul test a fost şi cel suprem, adică confruntarea antiviruşilor cu un set de 3.220 de aplicaţii malware, culese cu câteva săptămâni dinaintea acestui test, desfășurat la data de 8 iunie 2020. Au fost excluse așa-numitele „aplicații potențial nedorite” (PUA). Testul a fost realizat cu o conexiune activă la Internet pe smartphone-uri Android autentice (nu au fost utilizate emulatoare). Setul pentru testare a constat exclusiv din fișiere APK. Mai întâi a fost efectuată o scanare la cerere. După aceasta, fiecare aplicație nedetectată a fost instalată și lansată. S-a făcut acest lucru pentru a permite produselor să detecteze programele malware folosind protecție în timp real. A fost efectuat și un test fals pozitiv, prin descărcarea a 500 de aplicații populare din diverse magazine de aplicații populare. Cu excepția Google Play Protect, toți antivirușii testați au avut o rată de detecţie foarte bună, dar Bitdefender și Trend Micro au obținut o detecţie maximă (100%).

 

Pentru acest test complex, AV Comparatives s-a mai folosit și de AVC UnDroid Analyser, serviciul propriu care oferă o analiză statică a aplicațiilor ce urmează a fi instalate (sau sunt deja instalate) pe dispozitivul mobil.
Mobile Security Report 2020: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives)

Toate testele au fost efectuate pe Android 10. Pentru cine are răbdare, testul complet și review-urile pentru fiecare produs în parte poate fi studiat aici (EN).

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.