1. Home
  2. /
  3. Teste Comparative
  4. /
  5. Mobile Security Report 2016: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives – septembrie 2016)

Mobile Security Report 2016: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives – septembrie 2016)

AV-Comparatives a publicat un test complex realizat pe un număr de 13 aplicaţii Antivirus pentru Android, disponibile la data testării pe Google Play Store.

Au fost folosite 2 teste, primul dintre ele constând în evaluarea impactului asupra duratei de viaţă a bateriei. Pentru realizarea acestui test s-a măsurat consumul bateriei la deschiderea unor documente salvate pe dispozitiv, vizualizarea unor fotografii, vizionarea unor clipuri pe YouTube, vizionarea unor filmulețe stocate pe dispozitiv, trimiterea și primirea unor e-mailuri, deschiderea unor site-uri web și desfășurarea unor convorbiri telefonice timp de 30 de minute. La acest test, aproape toate aplicaţiile testate au consumat mai puţin de 3% din baterie, ceea ce este foarte bine (doar Kaspersky Lab, McAfee și Trend Micro au înregistrat un consum ceva mai ridicat al bateriei). 
Mobile Security Report 2016: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives - septembrie 2016)
Pentru acest test complex AV Comparatives s-a mai folosit și de AVC UnDroid Analyser, serviciul propriu care oferă o analiză statică a aplicațiilor ce urmează a fi instalate (sau sunt deja instalate) pe dispozitivul mobil.

Ultimul test a fost şi cel suprem, adică confruntarea antiviruşilor cu un set de 3.729 de aplicaţii malware, culese cu câteva săptămâni dinaintea acestui test, desfășurat pe 12 iulie 2016. Toți antivirușii testați au avut o rată de detecţie foarte bună, dar Bitdefender, Trend Micro, Kasperky Lab și Tencent au obținut o detecţie maximă (100%), despărțite totuși în clasament de alarmele false generate (vezi imaginile de mai jos).
Mobile Security Report 2016: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives - septembrie 2016) Mobile Security Report 2016: testarea antivirușilor pe Android (AV Comparatives - septembrie 2016)
Sursa imaginilor: AV-Comparatives.org
Toate testele au fost efectuate pe Android 6.0.1 (Android Marshmallow). Pentru cine are răbdare, testul complet și review-urile pentru fiecare produs în parte poate fi studiat aici (EN).
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *