Acasă Licențe Gratuite Minecraft oferă lecții gratuite copiilor

Minecraft oferă lecții gratuite copiilor

111
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Minecraft își oferă lumile educaționale în mod gratuit, pentru a-i ajuta pe elevii care nu mai pot merge la școală din cauza pandemiei de coronavirus. Cele 12 lectii digitale vor fi disponibile pentru descărcare până la sfârșitul lunii iunie. 

Lecțiile Minecraft includ tururi la Stația Spațială Internațională și interiorul unui ochi uman, care „pot fi jucate pe cont propriu, sau cu părinții ori prietenii”. Lumile oferă scriere creativă și puzzle-uri, precum și provocări de construire. 
Minecraft oferă lecții gratuite copiilor
Alte lecții includ: 
  • jocuri de puzzle pentru a-i învăța pe elevi să programeze și să gândească ca programatorii;
  • un tur al celor mai istorice locuri din Washington DC, inclusiv Casa Albă, Pentagon și Lincoln Memorial;
  • un joc despre generarea energiei din surse alternative de energie, cum ar fi cea eoliană si nucleară.

„Profesorii din întreaga lume fac tot ceea ce le stă în putință pentru a oferi lecții digiale pentru jumătate de miliard de elevi care nu sunt în școală din cauza pandemiei de Covid-19”, a declarat proprietarul Minecraft, Microsoft, într-un blog post.

„Aceasta nu este o sarcină ușoară și vrem să facem ce putem pentru a ajuta la menținerea minților tinere ascuțite și stimulate”.

Multe resurse educaționale disponibile anterior pentru achiziție pentru școli sunt acum gratuite pentru o perioadă limitată, pentru a permite părinților accesul la lecțiii.

Între timp, site-ul web HegartyMaths (instrument educațional folosit de școlile din Regatul Unit, folosit uneori ca înlocuitor pentru sarcinile generale ale matematicii), care rămâne un serviciu pe bază de abonament, a înregistrat o cerere fără precedent, deoarece elevii se conectează în număr mare. Pe site-ul său, informează vizitatorii: „Facem tot ceea ce putem pentru ca site-ul să rămână stabil și adăugăm mai multe servere”.