Acasă Diverse Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parolă, arată un studiu

Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parolă, arată un studiu

6
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Analiza Centrului Național pentru Securitate Cibernetică al Marii Britanii (NCSC) a descoperit că 123456 este cea mai folosită parolă pe conturile sparte. Studiul a ajutat la descoperirea lacunelor din cunoașterea cibernetică care ar putea expune oamenii pericolului de exploatare. 

Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parolă, arată un studiu

NCSC a declarat că oamenii ar trebui să combine trei cuvinte aleatorii, dar memorabile, pentru a crea o parolă puternică. Pentru primul său studiu cibernetic, NCSC a analizat baze de date publice ale conturilor încălcate, pentru a vedea ce cuvinte, fraze și șiruri folosesc oamenii, scrie bbc.co.uk, citat de smartnews.ro
 
În fruntea listei a fost 123456, care a apărut în peste 23 de milioane de parole. Al doilea cel mai popular șir, 123456789, nu a fost greu de spart. În top 5 se află, de asemenea, „qwerty”, „password” și „1111111”.
 
Cel mai comun nume folosit în parole a fost Ashley, urmat de Michael, Daniel, Jessica și Charlie. Atunci când vine vorba despre echipele de fotbal din Premier League în parole ce pot fi ghicite, Liverpool este campioana, iar Chelsea este pe locul al doilea. Blink-182 se află pe primul loc în ceea ce privește parolele inspirate din muzică. 
 
Oamenii care folosesc cuvinte sau nume bine cunoscute ca parole se expun riscului de a fi atacați, a declarat Dr. Ian Levy, director tehnic al NCSC. 
 
„Nimeni nu ar trebui să proteje datele sensibile cu ceva ce poate fi ghicit, cum ar fi prenumele, echipa de fotbal locală sau trupa de muzică favorită”, a mai spus Levy.
 
Studiul NCSC a chestionat, de asemenea, oamenii cu privire la obiceiurile și temerile lor în materie de securitate. A constatat că 42% dintre respondenți se așteaptă să piardă bani în fraude online și doar 15% au declarat că se simt încrezători că au suficiente cunoștințe pentru a se proteja online. Studiul a constatat, totodată, că mai puțin de jumătate dintre cei intervievați folosesc o parolă distinctă, greu de ghicit, pentru contul principal de e-mail. 
 
Expertul în securitate Troy Hunt, care întreține o bază de date cu conturi atacate, a declarat că alegerea unei parole bune este „singurul cel mai bun control” pe care oamenii îl au asupra securității online. Permițând oamenilor să cunoască ce parole sunt folosite pe scară largă ar trebui sa îi determine pe utilizatori să facă alegeri mai bune, a declarat Hunt. 
 
Studiul a fost publicat înaintea conferinței NCSC Cyber UK, care va avea loc în Glasgow în perioada 24-25 aprilie.