⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

Microsoft Security Essentials a obținut un scor incredibil în ultimul test realizat de compania Dennis Tehnology Labs

Compania Dennis Tehnology Labs a publicat recent ultimul test realizat pe nouă programe antivirus, cu scopul de a compara eficacitatea produselor oferite de binecunoscutele companii de securitate. Produsele au fost expuse la amenințările de pe internet în timpul perioadei de testare.


Expunerea a fost efectuată într-un mod realist, reflectând experiența unui utilizator obișnuit. Aceste rezultate reflectă ceea ce s-ar fi întâmplat dacă un utilizator ar vizita site-uri infectate folosind fiecare dintre produsele testate.

Produse testate:
  • AVG Anti-Virus Free 2015 
  • Avast! Free Antivirus 2015
  • ESET Smart Security 8 
  • Kaspersky Internet Security 2015
  • McAfee Internet Security 14
  • Microsoft Security Essentials 4.8
  • Norton Security 22
  • Trend Micro Titanium Internet Security 8
  • BullGuard Internet Security 15
Eficacitatea produselor de securitate gratuite și cele contra-cost oferite de companiile de securitate ale căror programe antivirus au fost testate diferă foarte mult și în acest ultim test, cu o singură excepție de această dată. Microsoft Security Essentials, cel mai ineficient produs testat în ultimii ani de toate companiile independente de testare de prestigiu, a obținut un scor incredibil în acest ultim test realizat de Dennis Tehnology Labs. 


Conform rezultatelor acestui test, MSE a ajuns să fie una dintre soluțiile de securitate de top de pe piață, împreună cu Kaspersky, Norton, ESET și Trend Micro, obținând 964 de puncte dintr-un total de 1.020 în testele de precizie, ceea ce înseamnă că a reușit să detecteze și să blocheze 95 % dintre amenințări. În ceea ce privește ratingul de protecție, MSE a obținut un total de 94 de puncte (dintr-un maxim de 100).

Pentru detalii privind protecția, cu excepția produselor Kaspersky și Norton care nu au fost compromise în urma testului, celelalte au fost compromise cel puțin o dată. Microsoft Security Essentials nu a strălucit aici, fiind compromis de șase ori. 


Nu în ultimul rând, în ceea ce privește rezultatele alarmelor false (False Positive), Microsoft Security Essentials nu a blocat vreun program legitim sau site, fiind la fel de eficace ca produsele Kaspersky, Trend Micro, ESET și Norton. 

Care au fost cele mai bune produse?

Cele mai bune rezultate în acest test le-au obținut în final Kaspersky Internet Security, Norton Security (Symantec), ESET Smart Security, Trend Micro Titanium Internet Security și Microsoft Security Essentials, cele cinci produse câștigând și distincția cea mai mare (AAA).


Perioada de testare a produselor a fost 1 iulie 2015 – 10 septembrie 2015. Produsele selectate pentru acest test au fost alese de Dennis Tehnology Labs.

Testul complet, precum și metodele de testare folosite le puteți studia aici:
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q3_Home.1.0.pdf

Testele efectuate pe soluții antivirus pentru companii dar și pentru servere le puteți studia aici:

http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q3_SMB.1.0.pdf
http://www.dennistechnologylabs.com/reports/s/a-m/2015/DTL_2015_Q3_Ent.1.0.pdf
Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.