Microsoft a “reparat” un bug vechi de 19 ani

Microsoft a lansat o serie de patch-uri de securitate, unul dintre ele referindu-se la un bug ce datează din 1995 și e prezent pe toate versiunile de Windows, scrie v3.co.uk, citat de HotNews.ro. 

Bug-ul a fost descoperit de un expert IBM în luna mai, iar înainte ca lucrurile să fie făcute publice, Microsoft a fost avertizată de descoperire, pentru a avea timp să  rezolve problema.

Vulnerabilitatea care permitea ca un computer sa fie controlat de la distanță de cel care o descoperea, era prezentă în codul original al Windows 95 și a fost descoperită în primavara lui 2014 de Robert Freeman de la divizia de securitate X-Force a IBM.
Bug-ul are 19 vechime și de 18 ani este exploatabil de la distanță, spune descoperitorul său care subliniază că vulnerabilitațile de securitate pot sta ani de zile ascunse în software și este nevoie de un ochi ager care să le găsească.
Robert Freeman spune că într-un anumit fel vulnerabilitatea era la îndemană de descoperit, însă în toți acești ani alte bug-uri au fost scoase la iveală, însă nu și acesta. Microsoft a lansat seria lunară de patch-uri de securitate care acoperă și vechea vulnerabilitate.
Freeman spune că vulnerabilitatea putea fi exploatată prin atacuri de tip drive-by pentru a prelua controlul de la distanță asupra computerului vizat.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.