1. Home
  2. /
  3. IT News
  4. /
  5. Microsoft renunță la Internet Explorer. Vezi cum arată noul browser.

Microsoft renunță la Internet Explorer. Vezi cum arată noul browser.

​Microsoft va renunța la brand-ul Internet Explorer odată cu lansarea noului Windows 10 în vară, pentru acest sistem de operare puternic modificat urmând să fie disponibil un browser al cărui nume nu a fost comunicat. Internet Explorer va fi  în continuare prezent pe majoritatea computerelor, însă compania se va concentra pe noul browser din „proiectul Spartan” fiindcă vechiul Explorer are deja o imagine negativă. IE avea aproape 70% din piață în 2008, iar acum are numai 18%. IE nu dispare total, însă practic va fi „pensionat”.
Internet Explorer a fost lansat în 1995 si în zilele de maxim era utilizat de peste un miliard de oameni. Ultimii șapte ani au fost însă extrem de slabi pentru IE care a pierdut masiv cota de piață în fața Chrome și Firefox, browsere mai rapide și mai ușor de folosit. După 2007-2008 multora pur și simplu nu le-a mai plăcut să utilizeze Internet Explorer, dar o bună parte dintre ei l-au menținut fiindcă era preinstalat.


Internet Explorer nu va dispărea de tot, deoarece va fi inclus pe computerele cu Windows 10 alături de noul browser din Proiectul Spartan. Asta fiindcă noul browser nu va fi compatibil cu o mulțime de soft-uri care funcționau cu Internet Explorer, iar aici sunt incluse și diverse programe de tip „admin” utilizate în interiorul unor companii. În consecință, IE va putea fi in continuare utilizat și cei dornici îl vor putea găsi și pe computere noi, indiferent de versiunea de Windows pe care o au (8, 7 sau Vista).

Noul browser din Proiectul Spartan

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *