Microsoft a prezentat Windows 10. Sistemul de operare va fi gratuit

Microsoft a prezentat aseară sistemul de operare Windows 10, care va fi disponibil pe toate platformele: desktop-uri, laptop-uri, tablete și smartphone-uri.

Windows 10Microsoft a oferit utilizatorilor posibilitatea să descopere şi să testeze Windows 10 odată cu versiunii Technical Preview, însă aseară a fost dezvăluit pachetul complet.
În Windows 10 toate aplicaţiile vor rula în propriile lor ferestre atât timp cât utilizatorul nu optează pentru modul de lucru tactil, iar multitasking-ul a primit un mod îmbunătăţit de lucru care integrează mai bine opţiunea Snap View.
Modul de lucru Continuum, care permite trecerea rapidă de la modul desktop la cel tactil, a fost îmbunătăţit. Windows 10 va oferi scurtături utile spre funcții precum Wi-Fi, Bluetooth, GPS sau Display. Windows 10 vine cu asistentul digital Cortana, însă va fi disponibil doar pentru anumite ţări.


Microsoft a prezentat şi noul browser botezat Spartan. La acesta încă se lucrează şi va fi disponibil ulterior. Noua versiune de test a sistemului de operare Windows 10 va fi disponibilă pentru utilizatorii înscrişi în cadrul programului Windows Insider începând cu săptămâna viitoare, în timp ce versiunea pentru telefoane va sosi în cursul lunii februarie. Toți utilizatorii care au licențe pe Windows 7, Windows 8.1 şi Windows Phone 8  și vor să migreze pe noul sistem de operare o pot face gratuit, timp de un an de la data lansării.
Dacă nu ați urmărit LIVE evenimentul de aseară, denumit “Windows 10: The Next Chapter”, o puteți face acum:

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.