Acasă IT News Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows 7. Ce trebuie să știți

Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows 7. Ce trebuie să știți

14
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Pe 14 ianuarie 2015, Windows 7 a rămas fără suport mainstream din partea Microsoft. Compania se va concentra de acum înainte pe finalizarea Windows 10, următorul OS pe care îl vor lansa în toamna acestui an, dar și în ai convinge pe cei care nu au făcut încă upgrade-ul la Windows 8, să îl facă.

Suport Mainstream vs. suport extins

Încheierea suportului mainstream nu înseamnă că Windows 7 este mort. Pur și simplu de pe 14 ianuarie s-a oprit primirea de noi caracteristici sau îmbunătățiri tehnologice din partea Microsoft. Companiile nu vor mai primi de acum ajutor gratuit în cazul în care au o problemă cu sistemul de operare – acum ei trebuie să plătească.

Windows 7 este acum în așa-numita fază de „suport extins” până în ianuarie 2020. Acest lucru înseamnă că încă cinci ani de zile, atât utilizatorii obișnuiți cât și companiile vor primi patch-uri critice de securitate.

Au învățat ceva companiile după „moartea” sistemului de operare Windows XP?

După aproape un an de zile de la „moartea” sistemului de operare Windows XP, el rămâne încă al doilea sistem de operare din lume ca popularitate. Cifrele arată că cel puțin 20 % din populația lumii încă folosește Windows XP, inclusiv organizațiile mari care au fost incapabile să termine migrarea de la XP către un sistem de operare mai sigur.
Popularitatea sistemelor de operare Windows în lume – Sursa: Bitdefender Labs, aprilie 2014