Microsoft modifică în sfârşit procesul de upgrade gratuit la Windows 10

Procesul de upgrade gratuit la Windows 10 nu a fost tocmai simplu. Deşi iniţial acesta putea fi cu uşurinţă evitat, în lunile care au urmat după lansarea noului sistem de operare de la Microsoft, compania a început o campanie din ce în ce mai agresivă pentru a convinge sau forţa utilizatorii să treacă la noua versiune. Acest proces a culminat cu o decizie în instanţă, care a acrodat dreptatea unui utilizator care a fost forţat să treacă la Windows 10. Se pare că Microsoft încearcă să repare aceste greşeli, oferind noi opţiuni pentru cei care încă folosesc Windows 7 sau 8.

Microsoft modifică în sfârşit procesul de upgrade gratuit la Windows 10

Microsoft a anunţat că aplicaţia care facilitează upgrade-ul va primi un design nou, cu butoane mai simplu de înţeles. Dacă până acum acestea ofereau doar posibilitatea de upgrade imediat sau amânarea acestui proces, noua interfaţă vine cu noi opţiuni. „Upgrade Now” rămâne, însă alături de acesta apare „Choose time”, care poate oferi posibilitatea de a programa instalarea şi „Decline free offer”, pentru cei care nu au de gând să facă trecerea la noul Windows.  În continuare însă, închiderea ferestrei de upgrade nu este considerată drept un refuz de upgrade, scrie Go4it.

Din păcate însă, aceste modificări vin cu doar o lună înainte de expirarea termenului limită pentru upgrade-ul gratuit. Windows 10 s-a lansat pe 29 iulie 2015, iar utilizatorii de Windows 7 şi 8 puteau face trecerea la acesta în mod gratuit timp de un an. Pe 29 iulie vor fi efectuate ultimele upgrade-uri gratuite, urmând ca cei care doresc să ruleze Windows 10 după această dată pe un sistem nou, sau pe un sistem mai vechi cu o versiune precedentă Windows, să cumpere separat o licenţă.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.