Acasă Diverse Microsoft lansează un instrument de detecție deepfake

Microsoft lansează un instrument de detecție deepfake

26
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din SUA, Microsoft a anunțat lansarea unui nou instrument conceput pentru a identifica deepfake-urile și pentru a ajuta la combaterea răspândirii știrilor false în spațiile media. Denumită Microsoft Video Authenticator, noua tehnologie poate analiza atât fotografii, cât și videoclipuri, căutând semne care arată că acel mesaj a fost manipulat artificial.

Pe scurt, deepfake se referă la acel conținut sintetic creat prin folosirea inteligenței artificială pentru a suprapune imaginea unei persoane pe o poză sau un videoclip deja existent. Acest lucru se poate face de la zero sau folosind un șablon, rezultatul fiind uneori identic cu realitatea. Acest lucru le permite oamenilor să pară că spun ceva ce nu au declarat vreodată sau să pară prezenți în locuri în care nu au fost fizic.

Microsoft Video Authenticator, despre care compania speră că poate fi de ajutor și în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din SUA, poate analiza amănunțit videoclipuri și fotografii și poate oferi o șansă procentuală sau un scor de încredere pentru a estima dacă mass-media a fost manipulată artificial.

Microsoft lansează un instrument de detecție deepfake

„În cazul unui videoclip, acesta poate furniza acest procentaj în timp real pe fiecare cadru pe măsură ce videoclipul este redat. Funcționează prin detectarea limitei de blending a elementelor deepfake și a efectelor subtile de estompare care ar putea să nu fie detectabile de ochiul uman”, este explicat în cadrul unui articol pe blogul Microsoft.

Instrumentul a fost creat folosind un set de date public de la Face Forensics ++, iar testarea sa a fost efectuată folosind Deepfake Detection Challenge Dataset, ambele fiind considerate a fi premergătoare tehnologiilor de formare și testare a detecției.

Cu toate acestea, gigantul cu sediul în Redmond se așteaptă ca tehnologiile deepfake sau altele similare să evolueze și să devină mai sofisticate. „Întrucât toate metodele de detectare AI au rate de eșec, trebuie să înțelegem și să fim pregătiți să răspundem la deepfake-urile care eschivează metodele de detectare. Astfel, pe termen mai lung, trebuie să căutăm metode mai puternice pentru a menține și a certifica autenticitatea articolelor de știri și a altor mijloace media”, a declarat Microsoft.

Deși testul se adresează oamenilor din Statele Unite în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale, vă puteți testa și dvs aici.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că prima misiune pe Lună (Apollo 11) s-a încheiat cu un dezastru în loc de succes? Dar dacă însuși președintele Nixon ți-ar spune acest lucru? 


SURSA