Microsoft a lansat o variantă online și gratis a pachetului Office

Microsoft a lansat astăzi o versiune online gratuită a pachetului Microsoft Office, în încercarea de a recâștiga terenul pierdut în fața Google Docs și a altor aplicații online.

Lansarea aplicației vine la cinci ani după ce Ray Ozzie, unul dintre foștii șefi ai companiei, avertiza că Microsoft trebuie să se dezvolte în mediul online cât mai repede.

Ozzie declara atunci că software-ul tradițional va suferi schimbări majore și le cerea dezvoltatorilor să trateze această problemă ca o urgență. Totuși, compania IT nu a făcut niciun pas în plus în această privința și i-a lăsat pe rivali să se dezvolte în domeniul cloud computing.

Șeful diviziei business a Microsoft, Stephen Elop, a declarat că noua versiune online, care își va asigura câștigurile prin publicitate, arată că Microsoft este implicat total în ideea de cloud computing. El a adăugat că Microsoft “nu se târăște”, asa cum spun analiștii sau rivalii, ci se dezvoltă în ritmul clienților care vor să folosească tot software-ul tradițional.

Elop a mai spus și că 20% din câștigurile Office vin de la clienți, așa că pierderile nu vor fi prea mari după ce o parte din utilizatori vor trece la varianta online.

Mai multe informații despre puteți citi pe blogul oficial Office.

Microsoft Office Online poate fi accesat aici


DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.