Microsoft Edge pe Linux și Mac? Nu prea curând, spun oficialii Microsoft

Microsoft Edge este numele browserului noului sistem de operare Windows 10 si va fi oferit pe PC-uri și smartphone-uri ca o aplicatie universală, dar mulți se întreabă dacă Redmond are și planuri de a-l lansa pe platforme non-Windows. 

La conferința BUILD 2015, ce a avut loc în San Francisco, inginerii Microsoft Edge au explicat că browser-ul Microsoft Edge este proiectat pentru a rula pe dispozitive Windows și nu există deocamdată nici un plan să-l lanseze pe Linux, Mac OS X, Android sau iOS. 


Mai mult, utilizatorii de Windows 7 nu vor putea utiliza Microsoft Edge deoarece Windows 10 este oferit ca un upgrade gratuit pentru această versiune Windows, astfel încât în ​​cazul în care doriți să încercați noul browser, trebuie doar să actualizați PC la noul sistem de operare.

Microsoft Edge va fi furnizat exclusiv în Windows 10 pe PC-uri, tablete, smartphone-uri și va fi oferit la început împreună cu Internet Explorer pentru a aborda orice problemă de compatibilitate care ar putea apărea.

Un articol de pe UserVoice, de exemplu, solicită Microsoft să includă browser-ul și alte pe platforme pentru a deveni astfel un rival puternic pentru Chrome și Firefox, ambele fiind disponibile pe Linux, Mac, iOS și Android.

Dar, deși compania nu are planuri de a aduce Edge pe alte platforme, răspunsul său nu este un definitiv “nu”. 


Microsoft Edge va fi inclus în versiunea RTM a Windows 10, programat să fie lansat în această vară, dar deja oricine îl poate încerca  în versiunea Technical  Preview, existent sub numele de Project Spartan.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.