NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
La conferinţa anuală a dezvoltatorilor Microsoft, Build 2015, compania a anunţat că browserul de internet „Project Spartan”, introdus recent în Windows 10 Preview (10049), se va numi Microsoft Edge. Compania a prezentat şi logo-ul noului program, care este un omagiu adus browserului Internet Explorer. Logo-ul Microsoft Edge apare în partea dreaptă alături de cel al Internet Explorer.
Microsoft Edge va înlocui treptat ca browser implicit în Windows Internet Explorer, însă pentru o perioadă cele două programe vor exista în paralel pentru a fi evitate problemele de compatibilitate.
Microsoft Edge va înlocui treptat ca browser implicit în Windows Internet Explorer, însă pentru o perioadă cele două programe vor exista în paralel pentru a fi evitate problemele de compatibilitate.
În versiunea finală, browserul Edge va include asistentul personal digital Cortana. De asemenea, va fi prezentă funcţia Reading View, care se concentrează pe text şi le permite utilizatorilor să citească articole de pe web fără a fi deranjaţi de reclame şi alte elemente care distrag atenţia. Mai mult, va exista posibilitatea de a salva paginile de internet offline pentru a fi citite mai târziu, dar şi suport pentru extensii.
Microsoft Edge va include suport pentru stylus, iar una din cele mai impresionante funcţii, numită Web Notes, oferă posibilitatea (pe dispozitivele cu ecran tactil) de a face adnotaţii şi desena direct pe paginile web, care pot fi apoi partajate prin e-mail, reţele de socializare sau serviciul de stocare în cloud OneDrive.
Windows 10 va fi disponibil în versiunea finală în vară în 190 de ţări şi cu suport pentru 111 limbi.
Sursa: gândul.info