1. Home
  2. /
  3. IT News
  4. /
  5. Microsoft a anunţat cum se va numi browserul care va înlocui Internet Explorer

Microsoft a anunţat cum se va numi browserul care va înlocui Internet Explorer

La conferinţa anuală a dezvoltatorilor Microsoft, Build 2015, compania  a anunţat că browserul de internet „Project Spartan”, introdus recent în Windows 10 Preview (10049), se va numi Microsoft Edge. Compania a prezentat şi logo-ul noului program, care este un omagiu adus browserului Internet Explorer. Logo-ul Microsoft Edge apare în partea dreaptă alături de cel al Internet Explorer. 

Microsoft Edge va înlocui treptat ca browser implicit în Windows Internet Explorer, însă pentru o perioadă cele două programe vor exista în paralel pentru a fi evitate problemele de compatibilitate.

În versiunea finală, browserul Edge va include asistentul personal digital Cortana. De asemenea, va fi prezentă funcţia Reading View, care se concentrează pe text şi le permite utilizatorilor să citească articole de pe web fără a fi deranjaţi de reclame şi alte elemente care distrag atenţia. Mai mult, va exista posibilitatea de a salva paginile de internet offline pentru a fi citite mai târziu, dar şi suport pentru extensii.

Microsoft Edge va include suport pentru stylus, iar una din cele mai impresionante funcţii, numită Web Notes, oferă posibilitatea (pe dispozitivele cu ecran tactil) de a face adnotaţii şi desena direct pe paginile web, care pot fi apoi partajate prin e-mail, reţele de socializare sau serviciul de stocare în cloud OneDrive.

Windows 10 va fi disponibil în versiunea finală în vară în 190 de ţări şi cu suport pentru 111 limbi. Sursa: gândul.info

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *