1. Home
  2. /
  3. IT News
  4. /
  5. Microsoft anunță că Windows 10 nu va fi gratuit chiar pentru toți

Microsoft anunță că Windows 10 nu va fi gratuit chiar pentru toți

Deși Microsoft a anunțat recent că Windows 10 va fi gratuit chiar și pentru cei care rulează versiuni piratate de Windows 7 și Windows 8, de fapt situația nu este chiar așa, spun cei de la ZDNet.


„Pirații” de Windows  nu vor primi automat licenţe valide în urma upgrade-ului la Windows 10, rămânând cu statut “non-genuine” şi fără suport tehnic din partea companiei. Potrivit declaraţiilor făcute de un reprezentant Microsoft, ˝versiunile Windows neoriginale nu sunt publicate de Microsoft, nu beneficiază de licenţă software şi nici suport tehnic din partea Microsoft sau a partenerilor săi. Dacă pe un dispozitiv a fost instalată o versiune Windows neoriginală sau licenţiată necorespunzător, dispozitivul va păstra acest statut şi după upgrade-ul la Windows 10. 

Potrivit experţilor în domeniu, folosirea de software piratat, incluzând versiuni Windows neoriginale, creşte riscul atacurilor cu malware, fraudă (furtul identităţii, al datelor de pe cardul de credit, etc.), expunerea publică a informaţiilor personale, performanţe reduse şi funcţionare necorespunzătoare˝.

Totuşi, Microsoft nu explică şi cum intenţionează să motiveze posesorii PC-urilor pe care vor rula versiuni Windows 10 “non-genuine” să treacă de cealaltă parte a baricadei, oficialii companiei precizând doar că va exista un ˝mecanism˝ care să faciliteze acest lucru prin intermediul noului magazin Windows Store.
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *