Acasă Diverse Microsoft a publicat actualizări care rezolvă multiple vulnerabilități de securitate ale sistemelor...

Microsoft a publicat actualizări care rezolvă multiple vulnerabilități de securitate ale sistemelor de operare Windows

3
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Microsoft a publicat actualizări care rezolvă multiple vulnerabilități de securitate cibernetică ale sistemelor de operare Windows.

Microsoft a publicat actualizări care rezolvă multiple vulnerabilități de securitate ale sistemelor de operare Windows

Versiunile actuale de Windows, care beneficiază încă de suport din partea Microsoft, se vor actualiza automat, cu condiția ca utilizatorii să păstreze setarea implicită din „Windows Update”. Acestea sunt Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008, Windows Server 2012 și Windows Server 2016. Conform Microsoft, unele dintre aceste vulnerabilități sunt critice și există un risc iminent de a fi exploatate.

Mai multe detalii se regăsesc în articolul aferent „Microsoft Security Advisory 4025685”:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/4025685.aspx

Microsoft a emis actualizări chiar și pentru versiunile de Windows care nu mai beneficiază de suport: Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows Server 2003. Actualizările pentru aceste sisteme se vor aplica manual și pot fi obținute de pe portalul web al Microsoft:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4025687/microsoft-security-advisory-4025685-guidance-for-older-platforms

Între vulnerabilitățile adresate de acest pachet de actualizări se regăsesc inclusiv unele care permit exploatarea de la distanță, existând astfel premisele apariției unor noi amenințări de tip WannaCry, mai ales că și acum avem de-a face inclusiv cu vulnerabilități ale protocolului SMB, printre care:

CERT-RO îndeamnă toți utilizatorii să-și actualizeze cât mai urgent sistemele de operare și aplicațiile și să implementeze următoarele măsuri:

  • Utilizarea unui produs antivirus/antimalware modern și actualizat cu ultimele semnături;
  • Manifestarea unei atenții sporite la deschiderea fișierelor și link-urilor provenite din surse necunoscute/incerte, mai ales cele din mesajele email;
  • Realizarea periodică a unor copii de siguranță (backup) pentru datele importante.