Microsoft: 1 milion de computere sunt vulnerabile

Microsoft avertizează că un milion de dispozitive Windows sunt încă vulnerabile deoarece utilizatorii încă nu au actualizat sistemul de operare, scrie news.securityportal.ro.

 

Microsoft: 1 milion de computere sunt vulnerabile

Acum două săptămâni Microsoft avertiza utilizatorii cu privire la o vulnerabilitate importantă al unui protocol de Windows comun care ar putea permite unui hacker să preia controlul computerului de la distanță fără ca să fie nevoie de nici măcar un click din partea proprietarului, putând permite unui vierme să facă ravagii și să se răspândească la milioane de computere, scrie wired.com.

Acel bug s-ar putea ca treptat să nu primească la fel de multă atenție, dar încă afectează peste 900.000 de computere. Bug-ul este cunoscut ca BlueKeep și este o vulnerabilitate a Remote Desktop Protocol care afectează Windows 7 precum și alte versiuni mai vechi.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de National Cybersecurity Center din Marea Britanie, iar Microsoft a emis o actualizare pe 14 mai. Severitatea bug-ului este 9,8 din 10, conform Microsoft, iar compania a emis o actualizare chiar și pentru Windows XP. Conform Microsoft, potențialele urmări ale exploatării acestei vulnerabilități de către hackeri ar putea avea urmări asemănătoare ransomware-ului WannaCry.

Simon Pope, director al echipei de răspuns la incidente în cadrul Microsoft a declarat că Microsoft este încrezătoare că un exploit al acestei vulnerabilități există deja și că s-ar putea propaga de la un computer vulnerabil la altul în același fel în care WannaCry s-a răspândit în 2017, scrie forbes.com.

Deși utilizatorii Windows 8 și Windows 10 nu sunt afectați de această vulnerabilitate, cei care folosesc celelalte versiuni sunt.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.