Acasă Diverse MCSI și CERT-RO au lansat Ghidul „Primii pași în siguranță în viața...

MCSI și CERT-RO au lansat Ghidul „Primii pași în siguranță în viața digitală”, destinat părinților și educatorilor

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a lansat pe 11 decembrie, în conferința de prezentare a Raportului ‘Starea Copiilor Lumii – Copiii într-o lume digitală’, întocmit de UNICEF, un Ghid destinat părinților și educatorilor, cu informații necesare educării copiilor care navighează online, precizează Agerpres. Potrivit directorului general al instituției, Cătălin Aramă, ghidul, intitulat „Primii pași în siguranță în viața digitală”, va putea fi descărcat online de pe pagina de Internet a CERT-RO.

MCSI și CERT-RO au lansat Ghidul "Primii pași în siguranță în viața digitală", destinat părinților și educatorilor
Documentul, realizat de CERT-RO și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), este structurat pe șase categorii de prevenție: „Viața digitală și riscurile la adresa copiilor”, „În pregătirea instruirii…”, „Publicarea de informații online”, „Accesarea de conținut interzis sau impropriu vârstei”, „Riscuri privind relaționarea online a copiilor” și „Măsuri de protecție cu caracter tehnic”.
 
Pe lista sfaturilor cuprinse în noul ghid lansat de CERT-RO se află, printre altele: realizarea de informări privind amenințările online în general, dar mai ales pe cele orientate către tineri, utilizarea de programe de control parental și securizarea dispozitivelor și conturilor utilizate de copii în mediul online, nedistribuirea de fotografii sau materiale video personale sau cu familia, locuința, bunurile și, nu în ultimul rând, să nu se dea curs solicitărilor primite din partea persoanelor necunoscute.
 
CERT-RO este o instituție publică, având ca atribuții prevenirea, analiza, identificarea și reacția la incidente ce afectează infrastructurile cibernetice care asigură funcționalități de utilitate publică sau servicii ale societății informaționale.