Acasă Diverse Managerii de Parole

Managerii de Parole

272
NOTĂ: Unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Unul dintre cei mai importanți pași pe care îi puteți face pentru a vă proteja este să utilizați o parolă unică, puternică pentru fiecare cont și aplicație. Din păcate, este aproape imposibil să vă amintiți toate parolele. În plus, știm că este nevoie de timp pentru a trebui să introduceți în mod constant parolele pe diferite site-uri, să generați parole noi, să urmăriți răspunsurile la toate întrebările dvs. de securitate și mulți alți factori.

Cu toate acestea, există o soluție care vă va face viața atât mai simplă, cât și mult mai sigură – manageri de parole.

Managerii de Parole

Cum funcționează managerii de parole
 
Managerii de parole funcționează prin stocarea tuturor parolelor într-o bază de date, care este uneori numită seif. Managerul de parole criptează conținutul seifului și îl protejează cu o parolă principală pe care numai tu o cunoști. Când aveți nevoie de parolele dvs., cum ar fi conectarea la banca online sau contul de e-mail, pur și simplu introduceți parola principală în managerul de parole pentru a debloca seiful. Managerul de parole va prelua automat parola corectă și vă va autentifica în siguranță pe site-ul web. Nu mai trebuie să vă amintiți parolele sau să vă autentificați manual în conturi.
 
În plus, majoritatea managerilor de parole includ posibilitatea de a se sincroniza automat pe mai multe dispozitive. În acest fel, când actualizați o parolă pe laptop, aceste modificări sunt sincronizate cu toate celelalte dispozitive. În cele din urmă, majoritatea managerilor de parole detectează când încercați să creați un nou cont online sau să actualizați parola pentru un cont existent și actualizează automat seiful pentru dvs.
 
Este esențial ca parola principală pe care o utilizați pentru a proteja managerul de parole să fie lungă și unică. De fapt, vă recomand ca parola dvs. principală să fie o parolă-propoziție – formată din mai multe cuvinte sau fraze. Dacă managerul de parole acceptă verificarea în doi pași, folosiți-o și pentru parola dvs. principală. În cele din urmă, asigurați-vă că vă amintiți parola principală. Dacă o uitați, nu veți putea accesa niciuna din celelalte parole.
 
Cum să alegem un manager de parole
 
Există mulți manageri de parole din care să alegem. Când încercați să îl găsiti pe cel mai potrivit pentru dvs., țineți cont de următoarele:
  • Managerul de parole trebuie să fie ușor de utilizat. Dacă vi se pare că unul este prea complex pentru a-l înțelege, găsiți altul diferit care se potrivește mai bine stilului și expertizei dvs.
  • Managerul de parole ar trebui să funcționeze pe toate dispozitivele pe care trebuie să utilizați parolele. De asemenea, ar trebui să fie ușor să vă păstrați parolele sincronizate pe toate dispozitivele.
  • Folosiți numai manageri de parole binecunoscuți și de încredere. Feriți-vă de produsele care nu sunt de mult timp pe piață sau care nu au feeback, sau feedback bun de la comunitate. Infractorii cibernetici pot crea manageri de parole falși pentru a vă fura informațiile. De asemenea, nu aveți încredere totală în furnizorii care își promovează propria soluție de criptare.
  • Evitați orice manager de parole care pretinde că vă poate recupera parola principală. Aceasta înseamnă că vă cunoaște parola principală, ceea ce vă expune unui risc prea mare.
  • Asigurați-vă că, indiferent de soluția pe care o alegeți, vânzătorul continuă să actualizeze și să corecteze managerul de parole și, mai ales, utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune.
  • Managerul de parole ar trebui să vă ofere opțiunea de a stoca alte date sensibile, cum ar fi răspunsurile la întrebările dvs. de securitate secrete, informațiile despre cardul de credit și alte carduri de fidelitate.
  • Luați în considerare să puneți parola principala într-un plic sigilat și să il depozitați într-un dulap închis sau seif.
Managerii de parole sunt o modalitate excelentă de a vă stoca în siguranță toate parolele și alte date sensibile, cum ar fi numerele cărților de credit. Cu toate acestea, asigurați-vă că utilizați o parolă principală unică și puternică și folosiți întotdeauna cea mai recentă versiune a soluției pe care o alegeți.