Acasă Diverse Malware Museum – Prima arhivă a virușilor din anii ’80 și ’90

Malware Museum – Prima arhivă a virușilor din anii ’80 și ’90

14
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Dacă până acum Internet Archive (Arhiva Internetului) conținea toate site-urile de la începutul internetului, cărți, clipuri şi melodii vechi,  acum arhiva conține și primii viruși pentru MS-DOS. Majoritatea virușilor ce existau în anii ’80 și ’90 și sunt prezenți în Malware Museum provin din arhivele personale ale lui Mikko Hypponen, expert în securitate cibernetică și șeful departamentului de securitate al F-Secure.


Arhiva conține 79 programe malware ce apar sub forma unor animații sau mesaje, sau care invită utilizatorii infectați să joace diverse jocuri.

Materialele afișate în Malware Museum sunt lipsite de capacitățile distructive, însă arată mesajele pe care le-ar fi afișat în ferestre de simulare.
Malware Example
“Majoritatea programelor malware pe care le analizăm în prezent provin de la grupuri infracționale organizate și de la agenții de informații. Happy hackerii de modă veche, care obișnuiau să scrie programe virus pentru divertisment, nu mai pot fi întâlniți în prezent.”, a declarat Mikko Hypponen, expert în securitate cibernetică, uimit de numărul mare de persoane care se simt nostalgice față de vechile programe malware. 


Arhiva a fost lansată pe 5 februarie 2016 și a atras peste 100.000 de vizitatori în numai 5 zile.