Acasă Diverse Majoritatea sistemelor de operare, afectate de implementarea tehnologiei Bluetooth

Majoritatea sistemelor de operare, afectate de implementarea tehnologiei Bluetooth

6

Majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Windows, OS X și Linux, precum și sisteme bazate pe kernel de Linux, cum sunt Android și Tizen, au fost afectate de vulnerabilități în implementarea tehnologiei Bluetooth, cunoscute sub numele de “BlueBorne”, se arată într-o alertă publicată de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

În urma unei exploatări reușite, o persoană neautorizată poate obține de la distanță informații cu privire la dispozitiv sau utilizatorul acestuia, sau poate executa comenzi pe dispozitiv.

Potrivit CERT-RO, problemele au fost rezolvate prin ultimele patchuri de securitate din Windows, iOS, OS X, kernelul de Linux și Android. De asemenea, specialiștii CERT-RO recomandă actualizarea la zi a sistemelor de operare.

Pentru a fi siguri că dispozitivul dumneavoastră este în siguranță, consultați-vă cu producătorul acestuia pentru a afla dacă vulnerabilitățile au fost îndepărtate prin cele mai recente update-uri.

Articolul precedentO&O Defrag 19 Professional Edition (Promoție limitată – Licență gratuită)
Articolul următorBitdefender susține masterul de securitate cibernetică al Facultății de Matematică-Informatică din cadrul Universității din București