1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Majoritatea posesorilor de smartphone stochează în acestea informații confidențiale, inclusiv parole

Majoritatea posesorilor de smartphone stochează în acestea informații confidențiale, inclusiv parole

Marea majoritate a posesorilor de telefoane mobile inteligente păstrează în aceste dispozitive informații importante, confidențiale și, uneori, de neînlocuit, inclusiv parole de acces, în timp ce numai 26% dintre aceștia își iau măsuri pentru a reduce riscurile ca terminalul să fie atacat de către hackeri, relevă un studiu întocmit de Kaspersky Lab și B2B International, publicat vineri, informează AGERPRES.
Conform cercetării, 29% dintre respondenți au afirmat că își iau dispozitivul mobil cu ei în baie, iar 25% stochează pe acesta secrete pe care nu vor să le mai știe altcineva. Astfel, 87% dintre cei chestionați păstrează informații importante, confidențiale și, uneori, de neînlocuit pe smartphone, inclusiv parole, mesaje, fotografii, persoane de contact, fișiere și multe altele.

În plus, un respondent din patru spune că dispozitivul său conține informații delicate, pe care nu ar vrea să le vadă altcineva. Dispozitivele mobile sunt luate și folosite pretutindeni, inclusiv la serviciu (52%), în mașină (41%), în mijloacele de transport în comun (39%), în pat (58%) și chiar în baie (29%).

Studiul de specialitate arată că numai 26% dintre utilizatori își ajustează activitatea online atunci când se află într-o rețea Wi-Fi publică, în ciuda faptului că hackerii pot intercepta ușor informațiile și parolele.

Totodată, numai 47% dintre posesorii de smarthone profită de opțiunile de securitate ale dispozitivului, cum ar fi blocarea la distanță sau găsirea lui. Potrivit cercetării, un sfert dintre cei care și-au pierdut dispozitivul sau cărora le-a fost furat au descoperit că s-au aflat informații personale sau secrete.
Kaspersky Lab, companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, protejează, în prezent, 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii client.
Sursa: agerpres.ro
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *