Home / Security / Mai mulți deținuți au profitat de o vulnerabilitate software pentru a obține 225.000 de dolari

Mai mulți deținuți au profitat de o vulnerabilitate software pentru a obține 225.000 de dolari

Mai mulți deținuți au profitate de o vulnerabilitate software a unor tablete pentru a obține credite pentru a-și cumpăra muzică și jocuri.

Deținuții de la o închisoare din statul Idaho, SUA, au deturnat cu succes software-ul folosit de tabletele din închisoare pentru a obține credite în valoare de aproape un sfert de milion de dolari. Tabletele produse de furnizorul JPay, permite deținuților să se conecteze la lumea din afara închisorii cu ajutorul e-mail-ului, să asculte muzică și să transfere bani, dar cere bani pentru anumite servicii, scrie thechrunch.com, citat de securityportal.ro.

Mai mulți deținuți au profitat de o vulnerabilitate software pentru a obține 225.000 de dolari

Associated Press precizează că reprezentanții închisorilor din Idaho au descoperit că 364 de deținuți s-au folosit de o vulnerabilitate software pentru a-și crește numărul de credite din conturile JPay. dispozitivele au fost oferite închisorii cu ajutorul unui parteneriat dintre JPay și CenturyLink. CenturyLink a confirmat existența vulnerabilității și remedierea acesteia, dar nu a oferit mai multe detalii.

Deținuții din cinci centre de detenție diferite din statul Idaho și-au crescut numărul de credite de pe conturi. Cincizeci dintre deținuți au obținut credite a căror valoare depășește 1.000 de dolari. Un deținut a reușit să obțină credite în valoare totală de aproape 10.000 de dolari, fiind cel mai mult, scrie cnn.com.

Fapta deținuților nu a afectat plătitorii de taxe și nu au fost furați bani reali. Deținuții doar și-au adăugat credite suplimentare pe care să le folosească pentru a avea acces la servicii de e-mail și divertisment.

JPay a recuperat credite în valoare de peste 65.000 de dolari. De asemenea, deținuții implicați în acest incident au primit pedepse disciplinare. Un deținut a precizat că a obținut un credit din greșeală, nu intenționat, ceea ce s-ar putea datora simplității modului de a profita de vulnerabilitate. Pentru a obține credite suplimentare, cei care foloseau tabletele trebuiau să adauge produse în coșul de cumpărături și apoi să le elimine într-un anume fel, scrie fortune.com.

CITEȘTE ȘI

CERT-RO: Noi campanii de tip scam vizează Orange şi Lidl

Noi campanii de tip scam vizează clienţii Orange şi Lidl România, cele două companii publicând …

Acest site se întreține exclusiv din publicitatea afișată. Acest site nu folosește publicitate agresivă de tip pop-up, reclame animate flash, reclame care acoperă site-ul și marchează conținutul de dedesubt, sau audio-video care se deschide automat, ci discretă și decentă.

 

De aceea, dacă folosiți un program de tip Adblock vă rog să-l dezactivați pentru programegratuitepc.com.

 

Mulțumesc pentru înțelegere!