Luna europeană a securității cibernetice 2020

În luna octombrie a acestui an are loc cea de a 8-a ediție a Lunii europene a securității cibernetice (ECSM) a Uniunii Europene, eveniment care promovează securitatea online în rândul cetățenilor UE. Campania anuală de sensibilizare cu privire la securitatea cibernetică este coordonată de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) și de Comisia Europeană și este sprijinită de statele membre și de peste 300 de parteneri din diverse sectoare.

Luna europeană a securității cibernetice 2020
Sursa imaginii: enisa

Sute de activități, cum ar fi conferințe, ateliere, sesiuni de formare, prezentări generale, webinare și campanii online, vor avea loc în întreaga Europă pe parcursul întregii luni octombrie, pentru a spori gradul de sensibilizare cu privire la securitatea cibernetică și pentru a furniza informații actualizate privind securitatea digitală prin intermediul unor activități educative și al schimbului de bune practici. În fiecare an, Luna europeană a securității cibernetice îi invită pe cetățenii UE să-și unească forțele, sub deviza „Securitatea cibernetică este o responsabilitate comună”, împotriva amenințărilor cibernetice.

Campania ECSM din acest an a fost concepută în așa fel încât să abordeze problemele de securitate legate de digitalizarea vieții de zi cu zi, care au fost accelerate de pandemia de COVID-19. Campania din 2020, „Think Before U Click” („Gândește înainte de a face clic”), îi încurajează pe oameni să analizeze cu atenție, înainte de accesa diferite linkuri pe internet și abordează diferite tematici privind securitatea cibernetică, pentru a-i ajuta pe utilizatori să identifice amenințările cibernetice și să se pregătească pentru a le înfrunta.

Mai multe detalii aici.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.