NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Astăzi, în întreaga UE, a început a șasea ediție a Lunii europene a securității cibernetice. ENISA, alături de Comisia Europeană și de peste 200 de parteneri din toată Europa desfășoară această campanie pe tot parcursul lunii octombrie. Încă de la prima ediție acum 6 ani, CERT-RO este coordonator național al campaniei în România.
Luna europeană a securității cibernetice este o campanie anuală a Uniunii Europene menită să sensibilizeze cetățenii și organizațiile cu privire la securitatea cibernetică prin furnizarea de informații la zi din domeniul securității prin intermediul educației și al schimbului de bune practici.
În după-amiaza zilei de marți, 25 septembrie, echipa de ingineri ai Facebook a descoperit o problemă de securitate care afectează aproape 50 de milioane de conturi.
Pentru a rezolva vulnerabilitatea, rețeaua Facebook a resetat conexiunea a 90 de milioane de utilizatori, mai mult decât numărul de conturi afectate, ca măsură de precauție.
În plus, după preluarea Instagram de către Facebook, este posibil să vă puteți conecta la contul de Instagram cu contul dvs. dedicat Facebook. Dacă ați folosit contul dvs. Facebook afectat pentru a vă conecta la contul dvs. Instagram, hackerii ar fi putut accesa și contul respectiv.
Vulnerabilitate Zero-Day în noua variantă a sistemului de operare MacOS Mojave
Un fost colaborator NSA a publicat un videoclip imediat după lansarea Mojave, arătând cum a reușit să ignore cerințele de permisiuni, pe un sistem Mojave, executând doar câteva linii de cod care simulează o aplicație malițioasă, denumită „breakMojave”, care i-a permis să acceseze agenda și să o copieze pe desktop-ul MacOS.
Black Rose Lucy, un nou malware-as-a-service afectează utilizatorii de Android
Cercetători din domeniul securității cibernetice au descoperit o amenințare care ar permite unui atacator să infecteze dispozitive care utilizează Android cu un software malițios și să împiedice utilizatorii să ruleze soluții de securitate pe acestea. Malware-ul poartă denumirea ‘Black Rose Lucy’, iar dezvoltatorii sunt vorbitori de rusă, conform Check Point Research.
OwnMe malware vizează conversațiile și agenda telefonică a utilizatorilor de Android
Malware-ul OwnMe este echipat pentru a obține contactele clienților Android, istoricul, fotografiile și mesajele private. Mostra de malware a fost întâlnită inițial de către specialiști ai companiei ESET. OwnMe ar putea totodată să acceseze și să extragă conversații din aplicația de mesagerie WhatsApp, ceea ce îl face un instrument ideal pentru șantajarea utilizatorilor.