Acasă IT News Linux Security Review 2015 (AV- Comparatives)

Linux Security Review 2015 (AV- Comparatives)

6
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Sistemele de operare bazate pe Linux sunt folosite doar pe o mică parte din desktopuri/laptopuri la nivel mondial – sub 2% în luna aprilie 2015, conform NetMarketShare – dar Linux este preinstalat pe sistemele Dell (încă din anul 2007) și este un sistem de operare popular printre entuziaști.


Linux este, de asemenea, utilizat pe scară largă ca un sistem de operare pentru servere. Deși este considerată o platformă mai sigură decât Windows, malware pentru Linux există și este destinat în special serverelor. În plus, există riscul ca infecțiile existente pe Windows să treacă nedetectate pe sistemele Linux. Din aceste motive, AV-Comparatives a revizuit recent lista cu produsele antivirus disponibile pentru Linux, câteva dintre ele fiind gratuite.