LinkedIn le cere utilizatorilor să-și schimbe parola

Rețeaua de socializare LinkedIn și-a anunțat miercuri membrii că datele a circa 100 de milioane de utilizatori, piratate de hackeri în 2012, au fost postate online, așa încât le solicită să își schimbe parolele.

LinkedIn informase atunci că datele a 6,5 milioane de utilizatori ar fi fost piratate, însă în cursul acestei săptămâni a afirmat că au fost compromise mult mai multe date. 

“Ieri am aflat că alte date au fost postate online, email-uri și serii de parole a peste 100 de milioane de membri LinkedIn piratate cu aceeași ocazie, în 2012”, spune Cory Scott, din conducerea rețelei de socializare, într-o postare pe blogul LinkedIn. “
LinkedInAm luat imediat măsuri pentru invalidarea parolelor afectate și vom lua legătura cu acești membri, recomandându-le să își schimbe parolele. Nimic nu arată că ar fi vorba de un nou atac informatic”, adaugă el.

Brian Krebs, blogger specializat în securitate informatică, afirmă că LinkedIn și-a întărit securitatea după ce a fost victima piratării din 2012. 


“Dacă sunteți utilizator LinkedIn și nu ați schimbat parola din 2012, este posibil ca protecția să nu mai funcționeze”, a avertizat el totuși, citat de AFP.


Sursa: dcnews.ro

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.