Lego a lansat o rețea socială pentru copii

Compania Lego a lansat o rețea socială destinată în special celor cu vârste de până la 13 ani. Lego Life e un fel de Instagram “prietenos cu copiii”, arată BBC, citat de Ziare.com. Utilizatorii săi vor putea să posteze fotografii ale propriilor creații folosind piese de Lego și vor putea comenta la alte poze, dar există restricții clare legat de conținutul acestora.

Comentariile folosind text nu vor fi permise, dar există o serie de răspunsuri scrise deja, ce pot fi utilizate în acea formă, precum și multe emoji Lego și stickere.

Pentru ca utilizatorii să fie în siguranță, nu li se vor cere informații personale și fotografii. Va fi însă nevoie, pentru logare, de date legate de unul dintre părinți.

În plus, utilizatorii nu pot fi localizați. Fotografiile de profil sunt avataruri sub forma unor mini-figuri Lego. Utilizatorii vor folosi, pentru conturile lor, “nume” constând în cuvinte simple, comune, și nu substantive proprii.

Deși se adresează copiilor, nu există restricții nici pentru adulții pasionați de Lego care vor să-și facă un cont pe rețeaua socială.

Compania a transmis că aplicația va fi atent monitorizată cu ajutorul unor filtre automate, dar și a moderatorilor. Pe rețea vor exista periodic concursuri, menite să încurajeze creativitatea, a mai anunțat compania. În ceea ce privește reclamele, care nu vor lipsi, acestea vor fi doar la produse Lego.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.