Acasă Diverse Keeper Security lansează un instrument de monitorizare Dark Web

Keeper Security lansează un instrument de monitorizare Dark Web

55
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Keeper Security, producător de soluții de securitate informatică, a lansat BreachWatch, un instrument de monitorizare pentru dark web care a fost realizat să caute conturile de utilizator compromise.

Keeper Security, lider în domeniul soluțiilor de securitate zero-knowledge, Keeper Password Manager și KeeperChat, a lansat BreachWatch, un produs de monitorizare care scanează dark web (o piață anonimă pentru vânzarea datelor de autentificare furate și a uneltelor folosite de hackeri) pentru a găsi conturile site-urilor deturnate de hackeri.

BreachWatch avertizează utilizatorii când datele de autentificare pentru un anumit cont au fost găsite pe dark web și trimite o alertă care îi spune utilizatorului să își schimbe datele de autentificare, scrie prnewswire.comcitat de securityportal.ro

În Statele Unite, nu există o lege care să reglementeze la nivelul tuturor statelor pașii pe care trebuie să îi urmeze o, companie dacă informațiile utilizatorilor sunt furate sau compromise. În majoritatea cazurilor, le ia mult companiilor să anunțe că datele de autentificare au fost sustrase.

Hackerii profită de acest timp ca să vândă aceste informații sau să acceseze conturile pentru a accesa și mai multe informații. BreachWatch alertează utilizatorii în timp real dacă datele de autentificare fac parte dintr-o breșă. BreachWatch monitorizează continuu din momentul în care este activat.

Dark Web reprezintă secțiunile web care nu sunt indexate de Google sau alte motoare de căutare, iar acolo piața neagră înflorește. Infractorii cibernetici folosesc dark web pentru a vinde sau obține instrumente de deturnare, servicii de deturnare, informații furate de la companii sau altele, scrie solutionsreview.com.

Datele de autentificare ale victimelor breșelor de informații sunt de multe ori de vânzare pe dark web. Asta poate reprezenta probleme grave de securitate deoarece utilizatorii de multe ori refolosesc parolele sau datele de autentificare de la conturile folosite la locul de muncă. Hackerii ar putea folosi datele de autentificare obținute pentru a obține acces și la alte conturi ale victimelor.

Darren Guccione, CEO și co-fondator al Keeper Security, spune că: „Hackerii continuă să devină din ce în ce mai sofisticați în atacurile lor, dar ținta lor principală rămâne aceiași – parolele.”

SURSA