Acasă IT News Kaspersky Lab prezintă soluția DDoS Protection pentru întreprinderi mici și mijlocii

Kaspersky Lab prezintă soluția DDoS Protection pentru întreprinderi mici și mijlocii

28
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Kaspersky Lab a lansat o versiune a Kaspersky DDoS Protection special creată pentru întreprinderi mici și mijlocii. Soluția răspunde cerințelor organizațiilor care au nevoie de o protecție sporită împotriva atacurilor DDoS, dar nu au resursele necesare pentru a o implementa.

Companiile mici sunt afectate de atacuri DDoS la fel de des ca organizațiile mari. Faptul că acest tip de atac cibernetic este simplu și ieftin de realizat înseamnă că este la îndemâna oricui: competitori fără scrupule, consumatori supărați sau huligani cibernetici. Conform unui studiu Kaspersky Lab*, o treime (33%) dintre companiile mici s-au confruntat cu un atac DDoS în ultimele 12 luni.

Pentru întreprinderile mici, atacurile DDoS pot fi chiar mai costisitoare, deoarece continuitatea activității lor depinde de multe ori aproape total de disponibilitatea serviciilor online, dar nu au posibilitatea să creeze un sistem de backup pe durata unui atac. Un singur atac DDoS poate costa o organizație mică peste 123.000 de dolari, ca să nu mai vorbim de costurile reparației prejudiciului sau de pierderea clienților și a partenerilor.

În eventualitatea producerii unui atac DDoS și în funcție de complexitatea lui, Kaspersky DDoS Protection filtrează solicitările junk în centre speciale, folosind tehnologia Kaspersky Lab. Noua versiune a soluției nu necesită instalarea unui senzor special în interiorul infrastructurii clientului și nici nu va fi nevoie de angajarea unor specialiști IT pentru activarea și configurarea soluției de protecție. Acest lucru o face foarte ușor de implementat și foarte ieftină.

Traficul venit către serviciile clientului poate fi canalizat constant către centre de filtrare, indiferent dacă este sau nu vorba de un atac. Tot ceea ce trebuie clienții să facă este să schimbe adresa IP, pentru ca traficul să poată trece prin centrele de filtrare înante de a ajunge la resursele companiei. Prin scăderea pragului volumului de trafic și a numărului resurselor care trebuie protejate, Kaspersky Lab a redus, de asemenea, costul de protecție pentru organizațiile mici. Noua versiune a soluției este denumită Kaspersky DDoS Protection Connect.

”Deoarece IMM-urile au resurse limitate, de obicei ele nu își pot permite să se protejeze cu un sistem anti-DDoS încorporat în propria infrastructură, nici să aibă suficienți specialiști IT care să îl mențină”, spune Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection la Kaspersky Lab. “Eficiență, accesibilitate și suport tehnic minim – de aceste lucruri au nevoie întreprinderile mici în materie securitate cibernetică. Cu cât companiile sunt mai protejate împotriva DDoS, cu atât mai puțin profitabilă va fi această afacere ilegală. Și, cu cât suntem mai eficienți în protejarea companiilor împotriva DDoS, cu atât mai mare va fi contribuția noastră la lupta împotriva acestei amenințări. De aceea am dezvoltat o soluție pentru acest grup vulnerabil de companii.”

Kaspersky DDoS Protection oferă protecție completă și integrată, apărând companiile în fiecare stadiu al unei tentative de atac, de aproape orice nivel de complexitate și amploare. Puteți afla mai multe despre Kaspersky DDoS Protection aici.

Dintre serviciile Kaspersky DDoS Protection, companiile pot să aleagă orice metodă de protecție, în funcție de propriile resurse și de nevoile afacerii. Alături de Kaspersky DDoS Protection Connect, care nu necesită schimbări de infrastructură sau specialiști IT și curăță constant traficul companiei, sunt disponibile Kaspersky DDoS Protection Connect+ și Kaspersky DDoS Protection Control. Opțiunea “Connect+” curăță permanent traficul, pentru companiile mari mari, care au propriul sistem de adrese IP. În același timp, opțiunea ”Control” redirecționează traficul către centre de filtrare doar în timpul atacurilor. Pentru aceasta, companiile trebuie să instaleze servere cu senzori activi în interiorul infrastructurii și să aloce o echipă IT specializată, disponibilă 24/7, care să redirecționeze traficul către centrele Kaspersky Lab de filtrare, în eventualitatea unui atac.

* Corporate IT Security Risks este un studiu anual efectuat de Kaspersky Lab în cooperare cu B2B International. În 2017, am întrebat peste 5000 de reprezentanți ai companiilor mici (1- 49 angajați), medii (50 – 999 angajați) și ai companiilor mari (peste 1000 de angajați ) din 29 de țări despre percepția lor referitoare la securitatatea IT și incidentele reale pe care le-au întâmpinat.