Acasă Android Kaspersky Lab a lansat Kaspersky QR Scanner

Kaspersky Lab a lansat Kaspersky QR Scanner

19
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Kaspersky Lab a lansat Kaspersky QR Scanner, o nouă aplicație pentru dispozitive mobile, disponibilă pe Google Android și pe Apple iOS, care poate citi informațiile criptate în codurile QR, pentru a avertiza ulterior utilizatorii în cazul riscurilor de securitate.


Infractorii cibernetici utilizează constant noi modalități de ademenire a utilizatorilor pe site-urile periculoase. Recent, aceștia au început să cripteze link-uri de phishing în coduri QR. Codurile QR sunt instrumente care trimit link-uri către dispozitive mobile, de la ecranele computerelor sau de la imagini printate. În timp ce utilizatorii experimentați pot recunoaște URL-urile false pe ecran, nu există o modalitate rapidă de identificare a unui cod QR fals cu ochiul liber. Astfel, infractorii cibernetici pot înlocui imagini cu coduri online, și pot, de asemenea, inlocui codurile QR autentice de pe postere și anunțuri reale cu alte coduri QR periculoase.

Tentativele de phishing – construirea paginilor false cu scopul de a obține datele personale ale utilizatorilor sau pentru a infecta dispozitivele cu malware – sunt metode utilizate de infractorii cibernetici de mulți ani. Experții Kaspersky Lab au o experiență vastă în combaterea amenințărilor cibernetice și au alcătuit baze de date complexe cu link-urile periculoase și au dezvoltat tehnologii eficiente care identifică site-urile periculoase apărute recent pe internet. Astfek, experții Kaspersky Lab au extins protecția anti-phishing și pentru codurile QR.

Kaspersky QR Scanner este o aplicație gratuită pentru Apple iOS și Google Android care scanează, verifică și ulterior deschide link-ul integrat în codul QR. Imediat ce forma pătrată a unui cod QR devine vizibilă pe camera foto a dispozitivului, aplicația verifică informațiile integrate în cod. Dacă totul este în regulă, aplicația deschide pagina. Dacă link-ul duce la un site periculos sau de phishing, aplicația trimite o notificare de avertizare către utilizator. Pe lângă analiza link-ului web, aplicația detectează textele criptate în codurile QR și informațiile de contact și poate accepta rapid setări Wi-Fi, pentru a conecta dispozitivul la rețea.

„Toate canalele de comunicare prin care infractorii cibernetici pot transfera informații periculoase către dispozitive necesită protecție”, a declarat Alexey Chikov, Senior Product Manager în cadrul Kaspersky Lab. „În prezent, infractorii cibernetici ascund link-uri în coduri QR și avem nevoie de aplicații sigure de scanare. Mâine, dacă agresorii învață să trimită link-uri prin radio sau să anexeze telefoanelor un cititor de card, va trebui să le protejăm și pe acestea. În general, tehnologiile Kaspersky Lab detectează riscurile și protejează eficient utilizatorii”, a explicat Alexey Chikov.

Kaspersky QR Scanner este o nouă aplicație din gama de produse Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile pentru utilizatorii individuali. În prezent, gama include Kaspersky Safe Browser pentru iOS și Windows Phone, Kaspersky Internet Security for Android și Kaspersky Password Manager for iOS and Android.

QR Scanner