⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

Kaspersky Lab, apreciată ca „Strong Performer” de o firmă independentă de cercetare, pe segmentul informațiilor despre amenințările cibernetice

Kaspersky Lab a fost recunoscută de Forrester drept „Strong Performer” în categoria furnizorilor de servicii despre amenințări. Raportul ‘The Forrester New Wave™: External Threat Intelligence Services, Q3 2018” oferă o privire de ansamblu asupra companiilor ce pun la dispoziție informații despre amenințări și evaluează oferta și strategia curentă ale diferiților furnizori.

Informațiile de calitate despre amenințări reprezintă o parte integrantă din infrastructura unei companii de securitate, pentru că sunt vitale în asigurarea unei reacții prompte la noi atacuri, în crearea unor modele precise despre amenințări și în configurarea corespunzătoare a securității cibernetice a unei companii. De aceea analiza independentă și evaluarea performanțelor în domeniul informațiilor despre amenințări au o importanță deosebită. Forrester este considerată una dintre cele mai influente companii de cercetare și consultanță din lume, iar punctul său de vedere reprezintă un etalon pentru clienții interesați de informații despre amenințările cibernetice.

Raportul pe T3 despre servicii de informații centrate pe amenințările externe a evaluat 15 furnizori de top, în funcție de mai multe criterii stabilite de Forrester. Printre acestea s-au numărat: „informații despre web-ul de suprafață”, „informații despre dark web”, „feed-uri despre amenințări”, „prezență globală” și „parteneriate strategice”, precum și axarea pe autori susținuți la nivel statal, infractori cibernetici și infracțiuni financiare. Kaspersky Lab a obținut statutul de „Strong Performer”.

În raport, Forrester apreciază drept excelentă abilitatea companiei de a colecta și a analiza informații, cu ajutorul cercetării susținute o rețea globală de agenți endpoint și o echipă internațională de cercetare și analiză. Cercetătorii au recunoscut și faptul că prezența globală și capacitatea Kaspersky Lab de a monitoriza și localiza amenințările din toate colțurile lumii sunt apreciate de clienții companiei. Potrivit Forrester, Kaspersky Lab este în top cu o strategie solidă de colectare de informații, permițându-le clienților să aibă o perspectivă mai largă asupra peisajului amenințărilor.

„Abordarea noastră asupra informațiilor despre amenințări poate fi descrisă ca „holistică”: detectăm și cercetăm toate amenințările posibile, indiferent de originea sau scopul lor, țintind cele mai bune rezultate și făcând tot posibilul să avem o perspectivă globală”, spune Costin Raiu, directorul echipei globale de cercetare și analiză (GReAT) de la Kaspersky Lab.

„Cercetătorii și analiștii sunt un public țintă pentru serviciile noastre și pentru ei separăm grâul de neghină, ca să le furnizăm informații adevărate, relevante și concrete. Loialitatea clienților și recunoașterea din partea unor analiști independenți sunt cea mai bună recompensă și credem că acest clasament Forrester este mărturie a calității produselor noastre.”

Kaspersky Lab furnizează cele mai noi informații despre amenințările din toată lumea, ajutând companiile să se protejeze în fața celor mai complexe atacuri cibernetice. Serviciile disponibile includ:

  • Feed-uri de date despre amenințări – date actualizate la minut despre amenințările cibernetice
  • Rapoarte de informații despre grupurile APT – metode, tactici și instrumente folosite de autorii APT
  • Rapoarte de informații despre amenințările financiare – actualizări despre amenințări care vizează industria financiară
  • Rapoarte personalizate de informații despre amenințări – rapoarte complexe, personalizate în funcție de client și de țară
  • Căutarea amenințărilor – bază de date completă și disponibilă online, despre amenințări, obiecte legitime și diferitele relații dintre ele
  • Cloud Sandbox – un instrument pentru evaluarea naturii fiecărui fișier

Aceste servicii pot fi ușor accesate printr-un singur punct – Kaspersky Threat Intelligence Portal. Portalul le permite echipelor SOC și IT să construiască un flux complex de informații despre amenințări, punându-le la dispoziție instrumente pentru a automatiza și extinde capacitatea analitică pentru detecția amenințărilor, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și timpul de răspuns.

Detalii despre raportul Forrester sunt disponibile aici.

Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.