Acasă Antivirus Kaspersky Endpoint Security Cloud asigură o protecție de 100% împotriva ransomware-ului, lucru...

Kaspersky Endpoint Security Cloud asigură o protecție de 100% împotriva ransomware-ului, lucru confirmat de AV-TEST

56

Kaspersky Endpoint Security Cloud a demonstrat o eficiență de 100% împotriva atacurilor ransomware, conform unei evaluări recente realizate de AV-TEST. Ca urmare a trei scenarii diferite și a 113 probe de atac, produsul nu a pierdut niciun fișier de utilizator și a depășit 10 furnizori de securitate cibernetică diferiți.

În ultimii ani, ransomware-ul a devenit o industrie cu o mulțime de familii de malware, bande criminale dedicate și atacuri-ca-serviciu. Numai în al doilea trimestru al anului 2021, au apărut 3.905 noi modificări ale ransomware-ului, în timp ce 97.451 de utilizatori au fost atacați la nivel global, cu aproximativ 6.000 mai mulți decât în ​​trimestrul anterior, potrivit cercetărilor Kaspersky.

Când ajunge la un sistem, un astfel de atac se răspândește rapid de la un echipament la altul, iar remedierea și restaurarea fișierelor pot dura zile sau chiar săptămâni. Pentru a evita o consecință atât de dureroasă și costisitoare, companiile ar trebui să utilizeze o soluție de securitate cibernetică fiabilă și dovedită, care poate detecta activitatea rău intenționată și poate neutraliza criptarea.

AV-TEST a examinat 11 platforme de protecție la nivel endpoint pentru trei scenarii: atacuri ransomware din lumea reală asupra fișierelor utilizatorilor stocate într-un sistem local, atacuri ransomware din lumea reală asupra fișierelor utilizatorilor aflate într-un folder partajat la distanță și Proof of Concept de atacuri ransomware asupra fișierelor utilizatorului dintr-un sistem local.

În timpul testului, se urmărea dacă produsele reușesc să detecteze activitatea ransomware și fișierele sale, să o blocheze, să anuleze orice modificare a fișierelor utilizatorului și să elimine amenințarea din sistemul vizat. Testul a inclus 25 de familii de ransomware, cum ar fi REvil, Ryuk, Conti, Lockbit, pysa, Ragnarlocker, Ransomexx și altele, precum și 14 PoC.

Kaspersky Endpoint Security Cloud a blocat complet 100% din atacuri în toate cele trei scenarii, fără ca un singur fișier de utilizator să ajungă să fie criptat, iar amenințările au fost eliminate din sistemul protejat.

Kaspersky Endpoint Security Cloud a obținut cea mai mare rată de protecție pentru toate produsele testate, dovedind valoarea sa pentru companii împotriva acestui tip de atac. A fost capabil să protejeze datele de afaceri de pe desktop-ul unui angajat atacat și în folderele partajate dacă acestea erau compromise de familiile existente de ransomware, dar și de eșantioane special concepute pentru test. Acestea din urmă includeau diverse tehnici reale de criptare utilizate de infractori.

Kaspersky Endpoint Security Cloud asigură o protecție de 100% împotriva ransomware-ului, lucru confirmat de AV-TEST
Protecție Ransomware împotriva diferitelor produse. „Complet blocat” înseamnă că ransomware-ul a fost detectat și că toate fișierele utilizatorului au fost protejate. „Parțial blocat” înseamnă că a fost detectat ransomware, dar unele fișiere de utilizator au fost pierdute (neprotejate).

„Kaspersky a oferit un nivel ridicat de protecție împotriva tuturor atacurilor ransomware în testele noastre. A depășit în mod clar celelalte produse examinate. Indiferent dacă vorbim despre Revil, Ryuk sau Conti – niciunul dintre ei nu a fost eficient și capabil să efectueze acțiunile rău intenționate câtă vreme Kaspersky proteja sistemul”, spune Andreas Marx, CEO, AV-TEST.

„Deși ransomware-ul poate opri, literalente, un business pentru ceva timp și poate fi foarte greu și costisitor să recuperați datele, protecția împotriva acestui tip de atacuri nu necesită măsuri sofisticate sau investiții uriașe. Respectarea unor reguli simple, cum ar fi copierea datelor și educarea angajaților să nu deschidă e-mailuri de phishing, împreună cu un produs bun de securitate la nivel endpoint ar trebui să funcționeze la fel de bine. Este minunat să vedem rezultatele AV-TEST care demonstrează că platforma noastră de protecție la nivel endpoint poate fi o opțiune atât de sigură și poate garanta o protecție absolută împotriva ransomware-ului”, comentează Andrey Dankevich, Senior Marketing Marketing Manager la Kaspersky.

Raportul complet, „Advanced Endpoint Protection: Ransomware Protection Test”, solicitat de Kaspersky și efectuat de AV-TEST GmbH, poate fi găsit aici.

Pentru mai multe informații despre Kaspersky Endpoint Security Cloud, vizitați pagina produsului aici.

Despre AV-TEST

AV-TEST GmbH este un furnizor independent de servicii în domeniul securității IT și al cercetării antivirus, concentrându-se pe detectarea și analiza celor mai recente programe malware și utilizarea acestora în testarea comparativă cuprinzătoare a produselor de securitate.

AV-TEST operează din Magdeburg (Germania) din 2004 și are peste 30 de membri ai echipei, profesioniști cu o vastă experiență practică. Laboratoarele AV-TEST includ 300 de sisteme client / server, în care sunt stocate și procesate peste 2.500 terabyți de date de test colectate independent, care conțin informații despre eșantioane, unele inofensive, altele dăunătoare.

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Informaţiile vaste despre ameninţările cibernetice şi experienţa în securitate IT deţinute de Kaspersky se materializează în mod constant în soluţii de securitate şi servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autorităţile guvernamentale şi utilizatorii individuali din toată lumea. Portofoliul vast al companiei include protecţie endpoint de top şi mai multe soluţii specializate de securitate şi servicii, pentru a combate ameninţările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 250.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.com 

Pe acest blog nu există advertoriale (articole plătite), dar unele articole pot conţine linkuri de afiliere. Susţineţi acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulţumesc!
There are no advertorials (paid articles) on this blog, but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thanks!