Acasă IT News „Internetul Tuturor Lucrurilor”, hackerii tuturor lucrurilor

„Internetul Tuturor Lucrurilor”, hackerii tuturor lucrurilor

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
În zilele noastre, toate încep să fie conectate la internet: televizorul, frigiderul, imprimanta, camerele de securitate. Mai rămâne să conecteze şi duşul la Wi-Fi. Toate aceste dispozitive conectate formează „Internetul Tuturor Lucrurilor”, un concept în care investesc mai toate marile companii din domeniul tehnologiei.FBI a emis, însă, un avertisment către utilizatorii şi producătorii de astfel de echipamente și a atras atenția că acestea au nişte vulnerabilităţi foarte grave în faţa atacurilor informatice. Nu doar informaţiile care le aveţi stocate sunt în pericol, fie că vorbim despre documente importante sau informaţii bancare. Atacatorii pot defecta aparatele respective și, pe cale de consecință, pot vătăma utilizatorii.

Internetul Tuturor Lucrurilor - Hackerii tuturor lucrurilorFBI avertizează atât utilizatorii, cât şi producătorii de dispozitive inteligente, conectabile la internet, că pot avea probleme mari din cauza hackerilor. Aparatele casnice cu acces la internet fac parte din „Internetul Tuturor Lucrurilor”, un concept în care mai toate marile firme de tehnologie investesc substanţial – fie că vorbim de Intel, IBM, Orange sau Microsoft – şi miliarde de dolari stau în spatele noilor tehnologii.
Dar, în încercarea de a scădea costurile de dezvoltare şi producţie, securitatea acestor dispozitive este adesea tratată superficial de producători. 
Nici utilizatorii nu sunt conştienţi de ce poate să însemne un atac informatic. Căci, nu-i așa?, ce treabă are un hacker cu frigiderului tău? Ar putea avea, dacă frigiderul are comandă vocală și e conectat la internet. La fel și televizorul
Concret, un hacker poate deschide microfoanele și să înregistreze discutiile din casă. Probleme pot apăra și la uşa de garaj sau la senzori de alarmă. Odată ce un hacker intră în rețea, poate deschide ușa şi oricine poate intra în clădire. Sau după caz, ușa se poate seta să îl lovească pe cel care trece prin dreptul ei. 

Din fericire, „Internetul Tuturor Lucrurilor” este încă la început şi nu a pătruns în casele majorităţii românilor, iar producătorii fac eforturi pentru a elimina aceste probleme. Dacă deţineţi deja un asemenea dispozitiv, asiguraţi-vă că reţeaua dumneavoastră de internet este securizată şi că aţi schimbat toate parolele cu care acesta a venit din fabrică.
Sursa: Digi24.ro