Acasă Android Instrumentul Password Checkup a fost lansat de Google și pentru Android

Instrumentul Password Checkup a fost lansat de Google și pentru Android

27
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Google face disponibilă funcția Password Checkup și pentru Android, în încercarea de a ajuta oamenii să își securizeze și mai bine conturile online. Persoanele care utilizează dispozitive ce rulează Android 9 sau o versiune mai nouă vor primi o avertizare dacă datele lor de autentificare au fost furate. Introdusă inițial ca o extensie pentru browserul web Google Chrome în urmă cu doi ani, instrumentul Password Checkup a fost ulterior integrat în versiunea Chrome pentru desktop înainte de a fi disponibilă și în versiunile browserului pentru Android și iOS.

Funcția va funcționa acum cu aplicațiile Android „Autofill with Google”, care poate fi activată prin setările dispozitivului.

„De fiecare dată când completați sau salvați credențialele de acces într-o aplicație, le vom compara cu o listă de credențiale compromise anterior și vă vom avertiza dacă parola dvs. a fost compromisă”, se arată în postarea de pe blogul Google, care anunță lansarea instrumentului Password Checkup.

Pentru o securitate sporită, dacă un utilizator este alertat în legătură cu o parolă compromisă, solicitarea îl poate conduce către Password Manager, unde va putea face o revizuire cuprinzătoare a tuturor parolelor. Funcția Password Checkup va fi disponibilă pentru toate dispozitivele care rulează Android 9 sau o versiune ulterioară.

Instrumentul Password Checkup a fost lansat de Google și pentru Android
Sursa: security.googleblog.com