Acasă Diverse Infractorii cibernetici folosesc atacurile DDoS ca tehnică de disimulare a altor atacuri...

Infractorii cibernetici folosesc atacurile DDoS ca tehnică de disimulare a altor atacuri asupra companiilor

13
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Atacurile DDoS (Distributed Denial of Service) sunt folosite uneori de infractorii cibernetici pentru a distrage atenția companiilor, arată un studiu* Kaspersky Lab și B2B International. Peste jumătate dintre companiile chestionate (56%) cred că atacul DDoS a fost folosit ca paravan pentru alte genuri de criminalitate informatică, iar dintre reprezentanții acestora, o vastă majoritate (87%) a raportat că au fost și victimele unui atac cu țintă precisă.

Studiul Kaspersky Lab Riscuri de securitate IT 2016 a arătat că, atunci când companiile au fost victimele infracționalității cibernetice, atacul DDoS a făcut, de multe ori, parte din tacticile de atac (29%). De exemplu, 26% dintre companiile care au suferit pierderi de date în urma unui atac cu țintă precisă, au menționat DDoS printre vectorii de atac. În ansamblu, 56% dintre participanții la studiu au fost de părere că atacurile DDoS au fost doar un mod de a disimula alte activități ilegale.

“Atacurile DDoS împiedică o companie să-și deruleze activitatea normală, blocându-i fie serviciile publice, fie pe cele interne. Aceasta este, evident, o problemă reală și necesită toate eforturile din partea echipei IT, pentru a încerca să rezolve problema repede și a debloca activitatea. Prin urmare, un atac DDoS poate fi folosit nu doar ca o modalitate simplă de a opri activitatea unei companii, dar și pentru a distrage atenția personalului IT de la un alt atac derulat pe alte căi”, explică Kirill Ilganaev, Head of Kaspersky DDoS Protection.

Studiul a arătat cum, atunci când atacurile DDoS au fost folosite de infractorii cibernetici ca tactică de inducere în eroare, companiile s-au confruntat și cu alte pierderi, cu atacuri prin intermediul dispozitivelor mobile (81%), cu acțiuni din partea altor organizații (78%), phishing (75%) și chiar cu activități ilegale din partea propriilor angajați (75%). Majoritatea companiilor (87%) au fost și victimele unor atacuri cu țintă precisă.

“Cercetarea ne-a arătat că atacurile DDoS au adesea legătură cu alte amenințări”, a continuat Ilganaev. “Prin urmare, companiile trebuie să fie conștiente de întregul context al amenințărilor și pregătite să gestioneze mai multe tipuri de activitate infracțională în același timp. Incapacitatea de a face acest lucru ar putea să crească pagubele colaterale, pe lângă pierderile semnificative cauzate de întârzieri și afectarea reputației. Companiile trebuie să folosească un serviciu de protecție împotriva DDoS pentru a ajuta personalul să-și concentreze eforturile asupra protejării companiei de orice amenințări disimulate astfel.”

Pentru a ajuta companiile să facă față problemelor reprezentate de atacurile DDoS în sine și de cele pe care le pot ascunde, Kaspersky DDoS Protection  oferă o protecție completă și integrată, la orice nivel al unei tentative de atac.

*Riscuri de securitate IT pentru companii este un studiu anual realizat de Kaspersky Lab în cooperare cu B2B International. În 2016, peste 4000 de reprezentanți ai companiilor mici, mijlocii (50-999) și mari (peste 1000), din 25 de țări, au fost chestionați în privința viziunii lor despre securitatea IT și despre incidentele reale cu care au avut de-a face.