Acasă IT News Infracţiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual

Infracţiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual

20
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
Infracțiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual, economiile din top 10 suportând jumătate din această sumă, se arată într-un raport al Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) transmis, luni, AGERPRES.

„Conștientizarea riscurilor cibernetice și schimbările legislative vor propulsa asigurările cibernetice. În timp ce mai puțin de 10% dintre companii achiziționează la ora actuală polițe specifice pentru a se proteja împotriva riscurilor cibernetice, AGCS previzionează o creștere la nivel global a nivelului primelor de asigurare pentru produsele ce oferă protecție pentru riscuri cibernetice de la 2 miliarde de dolari anual (valoarea actuală), la peste 20 miliarde de dolari anual în următorul deceniu, cu o rată de creștere anuală compusă de peste 20%”, se arată în document.

Potrivit raportului, interconectivitatea în creștere a aparaturii electronice utilizată zilnic și faptul că ne bazăm din ce în ce mai mult pe tehnologii și pe date în timp real, atât la nivel personal, cât și profesional, ne demonstrează faptul că internetul creează vulnerabilități.

„Estimările sugerează faptul că un trilion de dispozitive vor fi conectate până în anul 2020, iar 50 de miliarde de dispozitive vor face schimb de date zilnic.

Sistemele industriale de control constituie încă o sursă de preocupări, de vreme ce o parte dintre acestea au fost proiectate încă înainte ca securitatea cibernetică să devină o prioritate. Un atac împotriva acestor sisteme industriale de control poate avea ca rezultat deteriorarea fizică—incendiu sau explozie, precum și întreruperea afacerii”, informează AGCS.

Sursa foto: AGCS