Acasă Diverse Infografic: Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice. Care...

Infografic: Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice. Care este cea mai frecventă greșeală

19
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar șapte din zece români se simt vulnerabili în fața unui atac cibernetic, potrivit sondajului „Siguranța pe Internet”, realizat de StarTech Team. Respondenții susțin că știu despre amploarea fenomenului, cu toate acestea fac cea mai simplă greșeală și o repetă frecvent. 

Comportamentul utilizatorilor este adesea vulnerabilitatea cel mai mult exploatată de către infractorii cibernetici. Astfel, peste 70% dintre respondenți admit că au divulgat informații personale prin e-mail, iar 30% dintre aceștia susțin că au fost victime ale atacurilor informatice.

Cu toate acestea, respondenții admit că știu despre amploarea fenomenului, peste 92% dintre aceștia fiind familiarizați cu termenul de „criminalitate informatică”, iar aproape 56% dintre ei se consideră bine informați cu privire la riscurile la care se expun atunci când folosesc Internetul.

Cât despre situațiile la care se simt cel mai expuși, 82% dintre respondenți au menționat riscul de infectare cu viruși și programe malware, iar 56% au menționat furtul de date personale, mai arată studiul citat.

Sondajul „Siguranța pe Internet” a fost realizat în intervalul 9 -13 martie, pe un eșantion de 830 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, cu preponderență din mediul urban (80%), cu venituri medii și peste medii.

Odată cu lansarea rezultatelor studiului, compania IT românească StarTech Team, prin StarTech Academy – program de formare a specialiștilor IT -,  a lansat platforma sigurantapenet.ro. Platforma pune accent pe protejarea utilizatorilor împotriva fraudelor informatice.

Astfel, accesând platforma sigurantapenet.ro, utilizatorii vor afla cum să se protejeze atunci când navighează pe internet, cum acționează hackerii, care sunt vulnerabilitățile la care se expun copiii pe internet și programele dăunătoare pe care le folosesc zilnic.

Sursa: startupcafe.ro

Infografic