Acasă Diverse În plină pandemie, traficul de internet a crescut considerabil în toată lumea

În plină pandemie, traficul de internet a crescut considerabil în toată lumea

25
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Potrivit Cloudfare, companie din SUA care oferă servicii de livrare de conținut, securitate și servicii distribuite de nume de domenii internet, cantitatea de trafic pe rețelele din toată lumea a crescut odată cu răspândirea cazurilor de COVID-19. În afara Chinei, cel mai mare trafic s-a înregistrat în ultima perioadă în Italia.

În ultimele săptămâni s-au cunoscut schimbările fără precedent în modul în care oamenii trăiesc și lucrează în întreaga lume. Pentru că mulți oameni stau acasă, aceștia folosesc internetul mult mai mult decât de obicei. De exemplu, de când a fost declarată carantina în toată Italia, traficul de pe rețelele din Italia a crescut cu aproximativ 30%, spune Matthew Prince, CEO-u Cloudfare. Vizitele pe site-urile de știri au crescut cu între 30 și 60%, iar gamingul online cu 20% în statul italian. 

În plină pandemie, traficul de internet a crescut considerabil în toată lumea

Cloudfare spune că a mai observat câteva diferențe în felul în care folosim internetul în această perioadă. De exemplu, dacă înainte o creștere a traficului era normală în jurul orei 22, acum traficul crește considerabil și la 10 dimineața și, de multe ori, și la prânz. Acest lucru poate fi explicat de faptul că tot mai mulți oameni lucrează de acasă în perioada asta.

Potrivit hdblog.it, traficul de internet din rețeaua Telecom a crescut cu peste 70%.

„Am raportat o creștere de peste 70% a traficului de internet pe rețeaua noastră fixă, cu o contribuție mare din partea jocurilor online precum Fortnite”, a declarat directorul executiv al Telecom Italia, Luigi Gubitosi, într-un răspuns anterior oferit celor de la Bloomberg.

Prin urmare, o mare parte din acest trafic provine de la jocuri video, cum ar fi Fortnite și Call of Duty, pentru că ambele titluri permit jucătorilor sa joace unul împotriva celuilalt pe câmpurile de luptă online.

Streamingul pe Netflix și alte platforme video a crescut de asemenea, deoarece oamenii evită locurile aglomerate și rămân acasă.

Potrivit Telia Carrier, din Suedia, care operează una dintre cele mai mari rețele intercontinentale de fibre din lume, traficul a crescut cu 2,7% în februarie și înregistrează o creștere și mai mare în martie.

„Toți jucătorii mari de pe piața conferințelor video au solicitat creșterea lățimii de bandă în ultimele 10 zile, iar unii cer o creștere și de cinci ori”, a declarat vicepreședintele Telia Carrier, Mattias Fridstroem.