Acasă Antivirus Impactul principalelor soluții de securitate asupra performanţelor calculatorului (AV-Comparatives – octombrie 2015)

Impactul principalelor soluții de securitate asupra performanţelor calculatorului (AV-Comparatives – octombrie 2015)

14
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!
AV-Comparatives a dat recent publicităţii ultimul test realizat pe luna octombrie 2015, test în care s-a analizat impactul principalelor soluții de securitate asupra performanţelor calculatorului.


La test au participat 19 produse, iar criteriile de testare au fost: copierea fişierelor, arhivare şi dezarhivare, instalare şi dezinstalare programe, lansare aplicaţii și descărcare de pe internet. Pentru testare s-a folosit un HP 350 G1 cu procesor Intel Core i5-4210 CPU, 4GB RAM și hard disk SATA II, iar sistemul de operare folosit a fost un Windows 10 Home (64 de biţi), cu soft-urile de securitate instalate cu setările implicite (default) și conexiune la internet activă. S-au acordat calificativele: mediocre, fast şi very fast pentru fiecare din criteriile alese la testare. 

La primul criteriu (Copierea fişierelor) s-au făcut două teste : testul iniţial (la prima rulare) şi un al doilea test, unde s-a ales opţiunea de a nu scana fişierele deja scanate în primul test, pentru mărirea vitezei de scanare. Majoritatea produselor testate au obţinut fast și very fast la ambele rulări, dar au fost și două produse care au obținut mediocre la ambele rulări (Fortinet și ThreatTrack Vipre). 

La categoria arhivare şi dezarhivare toate produsele au obținut calificativele  fast și very fast..

La testarea în ceea ce priveşte instalarea sau dezinstalarea unui program, punctajul cel mai mic (mediocre) l-au obţinut F-Secure și ThreatTrack Vipre. 

La impactul asupra deschiderii unor documente (Office şi PDF), rezultatele au fost bune și foarte bune pentru toate produsele testate, cu ceva probleme la prima rulare pentru ThreatTrack Vipre și Quick Heal .

La impactul asupra descărcărilor de pe internet, rezultatele produselor testate au fost fast și very fast, cu excepția lui Fortinet care a obținut calificativul mediocre.  

La testul PC Mark 8 Professional Edition, în care se testează operaţiuni ce includ criptarea, decriptarea, codarea video, rularea unui joc, viteză rețea, accesul la disc…etc, AVG a obţinut cele mai multe puncte (99,8 p), cele mai puține puncte obținându-le Fortinet și Threat Track Vipre (97,5 p).


Per total, pe primul loc la acest test s-a aflat Avira (172,7 p), care a avut și cel mai mic scor la impactul asupra performanţelor calculatorului (2,3), pe ultimul loc situându-se Fortinet și Threat Track Vipre (ambele cu 147,5 p), având şi cel mai mare scor la impactul asupra performanţelor calculatorului (27,5 p)

Produsele testate au fost în mare parte din gama 2016.

Testul complet îl puteţi studia aici.