Acasă IT News Hackerii ruși ar putea prelua controlul asupra rețelelor electrice

Hackerii ruși ar putea prelua controlul asupra rețelelor electrice

9
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Un grup de spionaj cibernetic având legături cu Rusia a pătruns în rețele electrice în Europa și SUA, făcând să planeze amenințarea unor întreruperi provocate de la distanță, a anunțat miercuri Symantec, compania de securitate informatică din SUA.

Hackerii ruși ar putea prelua controlul asupra rețelelor electrice

Potrivit acesteia, grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaționale ale rețelelor de electricitate din SUA, Turcia și Elveția și „este capabil să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide”.

Symantec nu leagă Dragonfly 2.0, care operează de mai mulți ani, de o anumită țară. Dar, guvernul american și numeroși experți în securitate informatică cred că Dragonfly 2.0 are rădăcinile în Rusia și are legături cu guvernul rus. 

De mai mulți ani, acest grup de hackeri vizează ținte occidentale, folosind metode de phishing pentru a pătrunde în sistemele lor informatice. Dar, de la începutul anului 2017, el s-a „concentrat” asupra sistemelor energetice, asupra cărora și-a înmulțit atacurile, explică Symantec.

SURSA