1. Home
  2. /
  3. Security
  4. /
  5. Hackerii pot să ne lase fără bani în vacanță doar trecând pe lângă noi

Hackerii pot să ne lase fără bani în vacanță doar trecând pe lângă noi

Specialiştii în securitate cibernetică atrag atenția că hackerii vă pot lăsa fără bani şi să aibă acces la datele personale, într-o clipă. Ei întind capcane lângă hoteluri sau terase şi îi ademenesc pe turişti să se conecteze pe reţelele lor piratate. Experţii recomandă instalarea de antiviruşi pe telefoane şi tablete, înainte de plecarea în concediu.

„ Un echipament de genul acesta costă 50 de dolari. Putem crea un hotspot fals, putem aduce oamenii către acest hotsport, să se logheze cu telefonul li putem intercepta toate conversaţiile dintre telefonul acesta şi serverele pe care le acceseazăHackerii pot să ne lase fără bani în vacanță doar trecând pe lângă noi ei”, spune specialistul în securitate cibernetică Bogdan Botezatu, scrie digi24.ro.

Datele personale ale utilizatorului ajung la discreţia infractorilor, care pot controla şi accesa chiar şi conturile bancare. Infractorul are la dispoziţie parolele de securitate şi poate goli contul într-o clipă fără ca victima să îşi dea seama.

„Un hacker ar putea să îşi numească hotspotul FREE WIFI sau DEFAULT, unul pe care deja ne-am conectat. Și când trece pe lângă noi cu dispozitivul în rucsac ori sacoşă, toate telefoanele se vor conecta automat la reţeaua la care au mai fost conectate”, dezvăluie Bogdan Botezatu.

Specialiştii în securitate cibernetică susţin că un antivirus şi o atenţie sporită la aceste reţele pot să facă diferenţa între un sejur reuşit şi un fiasco. Cei care îşi pierd în acest fel datele personale trebuie să ştie că hoţii sunt foarte greu de găsit.

DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *