Hackerii pot fura date și din calculatoarele care nu sunt conectate la Internet

Hackerii pot sustrage informatii stocate pe rețele care nu sunt conectate la Internet prin intermediul unui virus care poate reprograma computerele să transmită datele pe telefon, arată cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel.

Odată ce computerul este infectat cu un anumit tip de virus, hackerii îl pot reprograma pentru ca acesta să transmită informații care pot fi recuperate apoi dintr-un telefon mobil care nu se află în aceeași cameră, relatează Bloomberg.


“Scenariul este să ajungi la o instalație sigură și să îți lasi telefonul la intrare”, a declarat Dudu Mimram, expert in tehnologie în cadrul laboratorului de apărare cibernetică al universitații. “Virusul va trimite date pe telefonul tău”, a explicat el.


Înainte de a sustrage informațiile, virusul trebuie introdus în computer. Aceasta presupune probabil găsirea unei persoane cu acces fizic la computere care, conștient sau nu, să introducă un stick USB infectat.Programul malware poate determina computerul să transmită semnale care pot fi captate de un dispozitiv mobil din apropiere. Semnalele sunt transmise prin frecvența radio FM, pe care multe telefoane moderne o pot recepta.Echipamentele medicale computerizate, apărarea și sistemele de infrastructură vitală sunt izolate de obicei de Internet, iar avertismentul cercetătorilor de la Universitatea Ben-Gurion a provocat dezbateri în rândul experților în securitatea cibernetică în legatură cu eficiența rețelelor separate fizic de alte rețele.Cercetătorii lucrează acum la o modalitate de a diminua efectele unei astfel de lacune.
Ei vor să găsească o modalitate de protecție împotriva atacurilor, alta decât stocarea echipamentului în încăperi metalice speciale sau construirea unor pereți suficient de groși pentru a ecrana frecvențele radio și a bloca transmisiunile.
Sursa: Mediafax
Continuă lectura

AnteriorUrmător

Un comentariu la „Hackerii pot fura date și din calculatoarele care nu sunt conectate la Internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.