Acasă IT News Hackerii au acces la peste 70.000 de servere compromise din întreaga lume

Hackerii au acces la peste 70.000 de servere compromise din întreaga lume

13
NOTĂ: Unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: Some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

O piață neagră online oferă hackerilor acces la peste 70.000 de servere compromise din întreaga lume. Aceste servere aparțin guvernelor, companiilor și universităților.

Cunoscută ca xDedic, piața neagră cuprinde un catalog de peste 70.000 de servere compromise de vânzare, a declarat miercuri Kaspersky Lab. Serverele sunt din 173 de țări și sunt folosite de guverne, afaceri și universități. Cei care le dețin nu suspectează nimic, a spus firma de securitate, scrie csoonline.com.

Hackerii pot folosi serverele pentru a trimitHackerii au acces la peste 70.000 de servere compromisee mesaje spam, pentru a fura informații ca informațiile cardului de credit și pentru a lansa alte tipuri de atacuri.

Un furnizor de Internet din Europa (ISP) a avertizat Kaspersky despre existenţa xDedic, iar cele două companii au colaborat pentru a investiga modul în care operează forumul. Procesul este simplu şi bine organizat: hackerii sparg serverele şi aduc datele găsite acolo pe xDedic. Serverele sparte sunt apoi verificate în ceea ce priveşte configurarea RDP (Remote Desktop Protocol), memoria, programele, istoricul navigării pe Internet şi altele – toate caracteristicile pe care clienţii le pot căuta înainte să cumpere, scrie adevarul.ro.

Proprietarii legitimi ai serverelor – organizaţii prestigioase, inclusiv reţele guvernamentale, corporaţii şi universităţi – de multe ori nu ştiu că infrastructura lor IT a fost compromisă. În plus, odată ce o campanie a fost încheiată, atacatorii pot pune din nou la vânzare accesul la server şi tot procesul o ia de la capăt.

Kaspersky Lab a spus că a putut identifica și anunța unele dintre victime și a publicat un raport mai a manunțit despre xDedic, relatează csoonline.com.