⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK5358

YOXO - ABONAMENT DE MOBIL 100% DIGITAL, LA PREȚ MINIMAL :-)

Greșeli comune care pun în pericol securitatea dispozitivelor

Cu toții dorim ca tehnologia pe care o folosim să fie sigură, dar vrem și să fie simplu și comod și asta nu se întâmplă mereu, scrie gizmodo.com, citat de securityportal.ro.

Iată câteva greșeli obișnuite pe care le facem și ne supun riscului:

 • Vizionarea de filme și seriale ilegal: Site-urile care permit vizionarea de seriale și filme gratuit pe internet atrag și atenția hackerilor, care pot distribui viruși în acest fel. Nu accesați acest tip de site-uri fără niciun fel de protecție și nu folosiți același browser/computer pentru conținutul oferit, și apoi online banking. Aveţi mare grijă cu aceste site-uri, pentru că multe dintre ele folosesc resursele calculatorului pentru producerea unor monede virtuale. Cel mai simplu mod prin care vă puteți da seama că minați monedă virtuală este acela că pc-ul sau telefonul mobil va începe să funcționeze din ce în ce mai greu. 
 • Descărcarea de conținut piratat, de multe ori înseamnă și descărcarea de programe software extra de care nu avem nevoie și care oferă hackerilor un control mare asupra conexiunii de internet. Cel mai bine este să plătim pentru ceea ce vizionăm, prin intermediul canalelor oficiale pentru a fi siguri că fișierele sunt legitime și sigure, iar dacă nu facem acest lucru să fim foarte atenți ce servicii și aplicații folosim. În plus, este recomandată folosirea unei bune protecții anti-malware.
 • Împărtășirea datelor de autentificare cu alte persoane: Această practică face ca dispozitivele și conturile să fie mai vulnerabile. Poate că noi folosim aplicații de securitate foarte bune și știm să evităm o încercare de phishing, dar s-ar putea ca persoana care mai are acces la același cont să nu fie în aceeași situație.
 • Folosirea de coduri PIN sau modele de deblocare scurte: Orice tip de cod PIN sau model de deblocare a telefonului înseamnă o bună protecție dar nu că aceasta este suficientă. Un atac cibernetic ce folosește forța brută pentru a ghici codul PIN nu va avea probleme cu un cod format din patru cifre. În cazul unui cod PIN de 6 cifre, atacatorul trebuie să încerce încă 990.000 de combinații, iar dacă numărul de cifre este mai mare de 8 înseamnă că este și mai greu de spart.
 • Securitatea USB scăzută: acest aspect se referă la faptul că nu ar trebui să introducem în laptop sau computer orice USB găsit sau care nu a fost cumpărat nou și care nu a venit într-un ambalaj sigilat.
 • Camera și microfonul: Nu putem ști sigur dacă cineva ne spionează prin intermediul camerei video de la laptop sau computer și de aceea este bine ca acestea să nu fie mereu activate. În cazul laptopurilor, experții în securitate și chiar Mark Zuckerberg își acoperă camera cu un leucoplast.
 • Lipsa actualizărilor software: Instalarea actualizărilor software nu este cea mai plăcută activitatea, dar este cel mai bun mod de a ne asigura că dispozitivele rămân sigure. Nu ar trebui să ne oprim doar la sistemul de operare ci și la celelalte componente software instalate deoarece marile atacuri ale hackerilor au reușit datorită faptului că au exploatat defectele de securitate din versiunile mai vechi ale componentelor software.

În ceea ce privește dispozitivele cu Android, ar mai fi și alți pași importanți pentru a păstra dispozitivul în siguranță, conform kaspersky.com.

 1. Actualizarea software-ului de pe dispozitiv, deoarece nu doar aduce noi funcții, ci îmbunătățește și protecția împotriva malware.
 2. Evitarea descărcării de aplicații care nu se găsesc în magazinul Google. Google Play ajută la depistarea aplicațiilor malițioase.
 3. Verificarea permisiunilor oferite aplicațiilor și acordarea unei atenții deosebite acestui aspect ajută la depistarea și blocarea aplicațiilor malițioase.
 4. Rețelele Wi-Fi gratuite pot fi o binecuvântare, dar pot reprezenta și o problemă deoarece hackerii care se conectează la aceste rețele pentru a spiona utilizatorii, pot face asta cu ușurință.
 5. Folosirea unui software de securitate pentru scanarea dispozitivului. Însă există și software de securitate pentru Android care sunt gratuite și care, de fapt, sunt troieni deghizați. De aceea, utilizatorii sunt sfătuiți să folosească aplicații dezvoltate de producători anti-virus cunoscuți.
Notă: Unele articole pot conține linkuri de afiliere.

Continuă lectura

AnteriorUrmător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.