1. Home
  2. /
  3. Online
  4. /
  5. Google va defavoriza site-urile care nu sunt adaptate pentru mobil

Google va defavoriza site-urile care nu sunt adaptate pentru mobil

Google va aplica din 21 aprilie o schimbare importantă în algoritmii de căutare, dând prioritate site-urilor adaptate pentru mobil în rezultatele afișate după o căutare online. În condițiile în care 60% din trafic e realizat de pe smartphone și tabletă, Google vrea să determine tot mai multe site-uri să lanseze versiuni adaptate acestor dispozitive.

Business Insider scrie că foarte multe companii mici vor fi dezavantajate, însă și unele companii foarte mari au site-uri neadaptate pentru mobil. Trebuie spus că Google a anunțat încă din februarie informații despre schimbare, dând și date despre ce lucruri trebuie modificate.
Practic, vor fi mai sus plasate în rezultatele căutării site-urile adaptate pentru mobil. E vorba de site-uri cu text de dimensiuni mai mari, cu link-uri pe care e ușor să faci click și site-uri care se adaptează în funcție de mărimea ecranului pe care sunt vizualizate. Google spune că userii vor avea o experiență mai plăcută dacă vor accesa site-uri adaptate dispozitivului de pe care sunt văzute. În plus, mulți se plâng de site-urile neadaptate care au meniuri greu de accesat și care consumă extrem de mult trafic pe smartphone. 


Cu noua schimbare, cei care nu își adaptează site-urile pentru dispozitivele mobile au mult de pierdut fiindcă ar putea cădea poziții bune în lista afișată de Google. Dat fiind că foarte mulți nu se uită decât în primele 4-5 rezultate afișate, ieșirea din aceste poziții doar din cauza site-ului neadaptat poate fi o mare problemă ce duce la scăderea traficului pe site.


Itai Sadan, șef al unei companii care creează site-uri web, spune că cei mai afectati vor fi cei care nu stiau de aceasta schimbare și vor afla de ea într-un mod extrem de neplăcut: din datele de trafic care vor fi în scădere.


Modificarea este o dovadă că acum, pentru Google va conta nu doar relevanța și calitatea conținutului, ci și cât de ușor este de citit acel conținut.


Sursa: HotNews
DISTRIBUIE:

Citește și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *