Acasă Online Google va avertiza utilizatorii atunci când navighează pe site-uri nesigure

Google va avertiza utilizatorii atunci când navighează pe site-uri nesigure

4
NOTĂ: Acest blog nu conţine advertoriale (articole sponsorizate/articole plătite), dar unele articole și pagini pot conține linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând software prin aceste linkuri. Mulțumesc!
NOTE: This blog does not contain advertorials (sponsored articles/paid articles), but some articles and pages may contain affiliate links. Support this blog by purchasing software through these links. Thank you!

Google va ajuta deținătorii de site-uri web să îmbunătățească securitatea și va avertiza utilizatorii atunci când navighează pe site-uri nesigure.

Conform datelor oferite de companie, utilizatorii Chrome ar putea fi avertizați, începând cu luna ianuarie a anului viitor, ori de câte ori intră pe un site care prezintă vulnerabilități, raportează CNN Money, citat de business24.ro.

În lumea internetului, prefixul de securitate normală sau sporită a fost stabilit sub forma HTTPS, introdusă înaintea adresei URL a site-ului. Browserul Chrome va evidenția cu verde aceste adrese.

Site-urile nesigure vor avea prefix HTTP. În acest moment Google nu le scoate în evidență ca fiind vulnerabile la atacuri cibernetice, dar lucrurile se vor schimba începând de anul viitor. O astfel de adresă va fi marcată de culoarea roșie pentru a atrage atenția utilizatorilor de internet asupra pericolelor care îi pândesc în momentul în care intră pe un site cu prefix HTTP. Utilizatorii nu vor fi împiedicați să intre pe aceste site-uri, dar vor fi avertizați asupra gradului de insecuritate prezentat de acestea.

În ultimii 3 ani, sistemele de securitate ale unor instituții oficiale ale guvernului american au fost penetrate de atacurile lansate de grupările de hackeri din China și Rusia.

În multe cazuri, aceștia au reușit să descarce informații confidențiale ale pacienților din sistemul de sănătate american, ale contribuabililor și chiar ale angajaților FBI.

Inițiativa Let’s Encrypt, lansată de Internet Security Research Group, a reușit să convingă 3,8 milioane de site-uri să treacă pe un sistem de securitate mai performant pentru a proteja utilizatorii care se loghează cu date personale pe aceste portaluri.