HOME / Online / Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile

Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile

La nivel global, site-urile de mobil sunt din ce în ce mai importante având în vedere că internauții migrează către aceste dispozitive, smartphone-ul devenind practic aparatul de conexiune la internet care însoțește cel mai mult utilizatorul. Astfel că, viteza de încărcare a paginilor este un aspect critic în cazul accesului online de pe smartphone. Aproape jumătate (46%) dintre participanții în cadrul unui studiu realizat de Google au răspuns că cel mai frustrant lucru atunci când intră online de pe mobil este atunci când o pagină se încarcă lent.

Mai mult de jumătate dintre vizitele derulate pe internetul mobil (53%) riscă să fie abandonate dacă se încarcă în mai mult de 3 secunde. Ținând cont de importanța vitezei în experiența utilizării internetului pe mobil, Google a analizat, anul trecut, site-urile din 21 de țări europene și 10 industrii diferite pentru a vedea cum se comportă paginile mobile.

Conform acestor date, România stă cel mai bine la capitolul viteză medie de încărcare a site-urilor mobile dintre țările europene analizate: 8,1 secunde, la fel ca Germania, în condițiile în care țări precum Polonia, Italia sau Suedia, viteza media de încărcare a unei pagini este de peste 9 secunde.

Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile

Chiar și așa, aceste valori sunt mult peste valoarea de 3 secunde, recomandată de Google ca reper de bune practici pentru viteza de încărcare a unui site mobil.

Cele mai rapide site-uri sunt cele din zona de tehnologie și retail, cu o viteză de încărcare cuprinsă între 7,9 și 8,3 secunde, în timp ce educația și instituțiile publice sunt pe ultimul loc în privința vitezei.

Testarea vitezei de încărcare a unei pagini mobile se poate face aici: Test My Site. Acesta este un serviciu gratuit pus la dispoziție de Google, care arată în câte secunde se încarcă o pagină, cât timp pot pierde vizitatorii unei pagini în timpul încărcării şi face comparaţii cu site-uri similare.

Vezi studiul (RO).

Mondly Premium

Citește și

Unde găsești prețuri mici la jocuri și software

GamesDeal.com este un magazin online ce oferă coduri pentru jocuri video PC, DLC’s, Xbox Live, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.