Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile

La nivel global, site-urile de mobil sunt din ce în ce mai importante având în vedere că internauții migrează către aceste dispozitive, smartphone-ul devenind practic aparatul de conexiune la internet care însoțește cel mai mult utilizatorul. Astfel că, viteza de încărcare a paginilor este un aspect critic în cazul accesului online de pe smartphone. Aproape jumătate (46%) dintre participanții în cadrul unui studiu realizat de Google au răspuns că cel mai frustrant lucru atunci când intră online de pe mobil este atunci când o pagină se încarcă lent.

Mai mult de jumătate dintre vizitele derulate pe internetul mobil (53%) riscă să fie abandonate dacă se încarcă în mai mult de 3 secunde. Ținând cont de importanța vitezei în experiența utilizării internetului pe mobil, Google a analizat, anul trecut, site-urile din 21 de țări europene și 10 industrii diferite pentru a vedea cum se comportă paginile mobile.

Conform acestor date, România stă cel mai bine la capitolul viteză medie de încărcare a site-urilor mobile dintre țările europene analizate: 8,1 secunde, la fel ca Germania, în condițiile în care țări precum Polonia, Italia sau Suedia, viteza media de încărcare a unei pagini este de peste 9 secunde.

Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile Google: Topul ţărilor în funcţie de viteza de încărcare a site-urilor mobile

Chiar și așa, aceste valori sunt mult peste valoarea de 3 secunde, recomandată de Google ca reper de bune practici pentru viteza de încărcare a unui site mobil.

Cele mai rapide site-uri sunt cele din zona de tehnologie și retail, cu o viteză de încărcare cuprinsă între 7,9 și 8,3 secunde, în timp ce educația și instituțiile publice sunt pe ultimul loc în privința vitezei.

Testarea vitezei de încărcare a unei pagini mobile se poate face aici: Test My Site. Acesta este un serviciu gratuit pus la dispoziție de Google, care arată în câte secunde se încarcă o pagină, cât timp pot pierde vizitatorii unei pagini în timpul încărcării şi face comparaţii cu site-uri similare.

Vezi studiul (RO).

NOTĂ: Acest blog nu conține advertoriale (articole plătite). În schimb, o mică parte din articolele existente conțin linkuri de afiliere. Susțineți acest blog cumpărând (software) prin aceste linkuri. Mulțumesc!